Home Sportgids Watersport

Watersport

0

 Watersport is een verzamelnaam voor vormen van sport die op of in het water worden beoefend. Het Watersportverbond is een bond die zich richt op motorboten, zeilen en surfen.

Koninklijk Nederlands Watersportverbond
Postbus 26, 3430 GB Nieuwegein, telefoon 030 751 3700 – internet www.knwv.nl

De Nederlandse Kanobond richt zich op kanovaren in alle mogelijke vormen.

Nederlandse Kanobond
internet ? www.nkb.nl
Postbus 2656, 3430 GB Nieuwegein, telefoon 030 751 3750


 

Vereniging in de buurt

 

…..
Kano op IJburg
internet 
www.kanoopijburg.nl

Kano op IJburg is een jonge kanoclub in opbouw en zit op een prachtige plek op Rieteiland-Oost op IJburg, direct naast de tennisclub. Vanaf deze plek kan je heel gevarieerde kanotochten maken. Op het grote water van het IJmeer of juist in de luwte van de rietlanden en grachten van IJburg. Of verder weg naar bij voorbeeld Pampus, Durgerdam of Muiden. Een ideale plek om na een drukke dag of week al kanoënd te ontstressen. Kano op IJburg staat open voor beginnende en geoefende kanoërs, suppers en surfskiers van alle leeftijden en ook mensen met een beperking zijn welkom.

Kano op IJburg is te vinden op de Zandzeggestraat naast de tennisbanen.

…..
Zeilschool IJburg
Internet
  www.zeilschoolijburg.nl

Zeilschool IJburg is sinds 2008 actief in Amsterdam. Zeilschool IJburg is een zeilschool voor kinderen vanaf 5 jaar. De jeugd krijgt les in de 1-persoons Optimist, 2-persoons Laerling, Laser Pico of in de Valk. Daarnaast bieden wij vanaf seizoen 2016 ook voor volwassenen zeillessen. Het maakt niet uit of je voor het eerst in een boot stapt of dat je al vaker gezeild hebt. Voor iedereen is het mogelijk om op zijn eigen niveau een cursus te volgen.

De zeillessen worden gegeven voor de haven van IJburg op het IJmeer.

…..
Watersportvereniging IJburg
internet 
www.wvijburg.nl

Het lidmaatschap is voorbehouden aan bewoners van IJburg. De activiteiten worden georganiseerd vanuit de haven op Haveneiland-Oost.

…..
Zeilschool Nautiek
Internet
   www.nautiek.com

Veemkade 267, 1019 CZ

…..
Watersportvereniging Het Nieuwe Diep Amsterdam
internet  
wsvhetnieuwediep.blogspot.com

Diemerzeedijk 7, 1095 KK, telefoon 665 2504

Watersportverening Het Nieuwe Diep, opgericht 9 december 1924, is een van de oudste watersport verenigingen van ons land en telt ruim 170 leden. De goed geoutilleerde haven is gelegen op een bijzonder fraaie plek in de schaduw van het centrum van Amsterdam, daar waar het IJ en het Amsterdam Rijnkanaal elkaar ontmoeten.

…..
Watersportvereniging de Watergeuzen
internet
 www.watersportverenigingdewatergeuzen.nl

Diemerzeedijk 34, 1095 KK, telefoon 692 0843.

De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging.

…..
Kanovereniging Zeeburg
Internet  www.kvzeeburg.nl

Kanovereniging Zeeburg is gevestigd langs de Nieuwe Vaart (achter Veemarkt 50-79).

Wij zijn een gezellige actieve vereniging. Daarom gaan we op de clubavonden vaak kanoën in de buurt. We zoeken ook contact met andere kanoverenigingen om samen te kanoën. Daarnaast willen we het kanovaren promoten. Dit doen we door open dagen te organiseren en tijdens festiviteiten acte de presence te geven.