Home Overzicht ‘We are here’ vertrekt uit Rudolf Dieselbuurt naar Noord

‘We are here’ vertrekt uit Rudolf Dieselbuurt naar Noord

0

De asielzoekers hebben de Rudolf Dieselbuurt verlaten. Op hun tocht door de stad is de groep ‘We are here’ vertrokken naar Noord. Daar hebben zij hun intrek genomen in de oude bowlingbaan op het Buiksloterplein.

Rond de middag hebben de uitgeprocedeerde asielzoekers de panden in de Rudolf Dieselbuurt waar zij sinds begin april woonden, verlaten. Eerder op de ochtend probeerden zij een pand aan de Weesperzijde te kraken maar dat bleek bewoond door de zoon van de Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg. Een dag ervoor gebeurde hetzelfde op de hoogte Kadijk. Nu is de groep neergestreken in de oude bowlingbaan die enkele jaren geleden is gekraakt.

We are here had de woningen in de Rudolf Dieselbuurt tegen de zin van woningcorporatie Ymere eind maart gekraakt. De woningen staan al geruime tijd op de nominatie te worden gesloopt en plaats te maken voor nieuwbouw. De voorzieningenrechter had echter besloten dat de krakers tot maandag 4 juni 12.00 uur in de woningen mochten blijven.

De media besteedden veel aandacht aan het kraken van de woningen. Zo had woningcorporatie Ymere geklaagd over intimidatie van medewerkers en bewoners die zich niet meer veilig zouden voelen. Een bewoner had aangifte gedaan omdat zijn huis werd opengebroken. Een andere bewoner belde 112 omdat haar woning gekraakt dreigde te worden terwijl ze stond te douchen.

De kraakactie in de Rudolf Dieselstraat zorgde voor landelijke rumoer. VVD, CDA en Forum voor Democratie (FvD) spreken schande over de krakers en over de linkse meerderheid die de groep de hand boven het hoofd hield. En dat terwijl de VVD in de coalitie van de gemeenteraad spoedontruiming niet ondersteunde. Ook waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen kreeg het zwaar te verduren.