Home Eten&Drinken Weer duizenden bezoekers voor FoodNight en Indische Buurt Festival

Weer duizenden bezoekers voor FoodNight en Indische Buurt Festival

0

Hij staat voor Eltheto, voor éen dag het episch centrum van FoodNight. Tevreden kijkt Jeffrey Spangenberg in het rond. Drommen mensen schuifelen tussen de kramen door in een ontspannen sfeer. Zo nu en dan roept Jeffrey iets door zijn portofoon. Het loopt gladjes. Tot in de late uurtjes genieten de bezoekers van wereldse gerechten en live muziek in de Javastraat.

Beeld Hans Heitgeert

Een Javastraat vol kramen met gerechten uit zo ongeveer de hele wereld. Mooi om te zien, heerlijk om te ruiken en smakelijk om te eten. Het weer werkt mee. op de terrasjes van de nieuwe restaurantjes in de straat en aan de lange tafels tussen de kramen door wordt geconsumeerd. Ook foodtrucks hebben plekken veroverd in wat je kunt noemen het grootste restaurant van Amsterdam. Thais tussen Japans en Indonesisch, Italiaans en Surinaams. en noem maar op… Het is er. De FoodNight is van alle landen thuis. Het is een begrip en hotspot geworden.

Mooie Indische Buurt
Jeffrey Spangenberg heeft zijn doel bereikt. Hij begon jaren geleden met de FoodMarkt om de Indische Buurt op de kaart te zetten. Er kon toen veel verbeterd worden in de omgeving van de Javastraat. De Indische Buurt, en met name de Javastraat, is inmiddels een hotspot van Amsterdam geworden met tal van innovatieve en trendsettende bedrijfjes. De FoodNight heeft daar zeker aan bijgedragen, vindt de initiatiefnemer.

Twee festivals
De FoodNight stond ook dit jaar niet op zich. Natuurlijk was er ook weer het Samen Indische Buurt Festival met een eigen programma dat zich afspeelde in de omgeving van het Javaplein. Veel maatschappelijke en andere buurtorganisaties presenteerden zich in kraampjes en op het grote podium. Opnieuw een mooie combinatie het de FoodNight aansluitend in de Javastraat. Daar was tussen de kramen met culinaire inhoud ook te genieten van muziek. Sfeer alom dus.

Overvolle formule
Twee nieuwe geïntroduceerde activiteiten kwamen helaas wat minder uit de verf. Van de BLEND Markt, die zich voorheen afspeelde op het Timorplein bij StayOkay was tussen alle andere activiteiten weinig terug te vinden. En heel jammer, van de alternatieve Uitmarkt voor Oost, waarvoor plek was bedacht in de Sumatrastraat, viel weinig te ontdekken. De FoodNight en het Indische Buurt Festival bieden al zoveel dat meer niet nodig is. De eerste zaterdag van het nieuwe jaar zijn die twee weer terug. In de Javastraat.

Vorig artikelFlevopark is 85 en viert feest
Volgend artikelJe schrijfvaardigheid vergroten met de Schrijvende zusjes