Home Amstel- en Bajes Kwartier Weer koersen rond de Bijlmerbajes

Weer koersen rond de Bijlmerbajes

0

Vorig jaar werdeen succesvolle wielerronde rond de Bijlmerbajes verreden. Op zaterdag 1 oktober vindt de tweede editie van Rond de Bajes plaats. Deze ééndaagse wielerronde is een city-cyclocross criterium naast de Bijlmerbajes voor amateurs en onafhankelijken.

Beeld J. Tienstra en S. Oomsron

Een aantal vrijwilligers heeft de handschoen opgepakt en onder de illustere naam ‘De Mokumse Mijl’ opnieuw de organisatie van deze bijzondere wielerronde op zich genomen.Het nieuwe parcours is inmiddels uitgetekend. Het belooft een zware koers te worden. Dit jaar gaat Rond de Bajes; NEXXXT LEVEL! en is zelfs Bruut Bier als hoofdsponsor aangetrokken. Ook dit jaar zal Bajesdorp als goede buur zijn medewerking verlenen.

Strijd, plezier en de gezelligheid
De nadruk bij deze editie komt te liggen op strijd, plezier en de gezellligheid rondom het wielrennen. Maar deze Rond de Bajes staat ook in het teken van de gastvrijheid. We verwelkomen de nieuwe buren uit het AZC dat in de oude bajes is gevestigd. Rondom het parcours valt genoeg te beleven, met een sterke muzikale line-up en allerlei performances, dranken en spijs. Dit alles in combinatie met topsport, want aan de start verschijnen wederom dames en heren uit de hoogste klasse  Meedoen is mogelijk voor ieder type fietser: op de racefiets, mountainbike, fixie, stadsfiets, handbike, tandem of ander soorten ongemotoriseerd wieltuig.

Veel muzikaal spektakel
Deelname is gratis door registratie via de website. Vanaf 13.00 kunnen de deelnemers hun startbewijs ophalen. De individuele tijdrit begint om 14.00 uur. Daarna zal de kwalificatierace worden gehouden en de beste renners gaan door naar de finale van Rond de Bajes die rond de klok van 16.30 uur gereden wordt. Voor muzikaal spektakel en vertier zorgen onder andere The Benelux, Black Tarantula, Aleppo Dub, Kompjotr Eplektrika (Den), Funkyard Soundsystem, Kalash & Nikov, Studio Beumer, Quartier Mustache, dj Foxy Roxy, De Oorganisatie, Radio RdB. En dat zijn er heel wat.