Home Overzicht Weer veel verrassingen van Pride Oost op Javaplein

Weer veel verrassingen van Pride Oost op Javaplein

0
De TransPride Walk eindigde op het Javaplein.

De stad gonst deze weken weer van de activiteiten rond de Gay Pride met onder meer de Canal Parade. Voor het vierde jaar op rij liet ook Oost van zich horen met Pride Oost, het eerste straatfeest in deze Gay Pride week. Op het Javaplein en in de Javastraat was het feest voor bewoners uit alle gemeenschappen in het Oostelijk deel van de stad. Met een opening door onder meer Irene Hemelaar, directeur LBHT gemeenschap en Kiki Boops, de winnares van Holland got talent.

Beeld Odette Kleeblatt en Hans Heitgeert

Ook transgenders lieten zien dat zij zichzelf mogen zijn in Oost. Van de Q-Factory liepen zij naar de opening van Pride Oost op het Javaplein. Tijdens deze TransPride Walk deelden zij bloemen uit. Het muzikale programma vormde de ruggengraat van het feest rond het Javaplein met vooral artiesten en bands uit de buurt.

De opening van het feest met DJ Vincent, Kiki Boops, Irene Hermelaar en Thijs Reuten van stadsdeel Oost.

Op de twee podia stonden onder anderen Amber Nijman en Erik Van de Langkruis, Kiki Boops en Collin Edson, YVE, de kids van Amsterdam Oost en La Pricha. Maar ook voor kinderen waren er genoeg activiteiten. In het hart van het festivalterreintje was er een kleine markt met eten, drinken, kunst en de presentatie van buurtorganisaties. Zo breng je mensen bij elkaar.

Al die feestelijke activiteiten hadden natuurlijk als doel diversiteit zichtbaar te maken en mensen trots te laten zijn. Een bijzonder streven, waarbij een groter gevoel van veiligheid, je thuis voelen en  jezelf kunnen zijn ontstaat. Door het feest midden in de Indische Buurt te houden en door samen te werken met vrijwilligers uit vele uiteenlopende groepen waren velen vertegenwoordigd.

Optredens op twee podia én op straat.

0