Home Wonen Weet jij waar mijn telefoon is?

Weet jij waar mijn telefoon is?

0

Vorige maand stond er een opmerkelijk bericht op Teletekst. Een gyneacoloog in Jordanië heeft zijn smartphone in de buik van een patiënte achtergelaten. De 36-jarige vrouw had een keizersnede ondergaan in een privékliniek. De operatie verliep zonder problemen. Thuis voelde de vrouw haar buik trillen. Op de röntgenfoto die daarom gemaakt werd, was de telefoon te zien.

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Laat dit bericht even tot je doordringen.

Gedachten die bij mij opkwamen, in willekeurige volgorde, waren onder andere:

 • Wat deed die arts met zijn smartphone in de operatiekamer?
  Zijn belangrijkste taak was via een keizersnede een kind op de wereld zetten. Daarbij moet hij niet afgeleid worden door zijn telefoon.
 • Ben ik even blij dat het mijn arts niet is.
  Wat doen ze in zo’n operatiekamer? Alles behalve op hun werk letten?
 • Hoe raar is het dat je buik trilt?
  Je zult, als je dat voelt, proberen te bedenken wat het kan zijn, maar volgens mij komt het niet in je op dat de telefoon die in je buik zit (!) overgaat. En na het lezen van dit bericht  weet je wel beter. Als je nu na een operatie wat voelt, vraag je je misschien wel af: Wat hebben ze achtergelaten in mijn lichaam?
 • Hoe handig is het om een vaste plek voor je spullen te hebben, ook op je werkplek?
  Hier treedt natuurlijk mijn organizing-brein weer in werking.

En zo heb ik dus weer een onderwerp voor een column. Heerlijk, toch? Het dagelijks leven zit vol organizing-problemen.

Een vaste plek voor je spullen. Daar gaat het om. Thuis en op je werk. Dat scheelt zoeken en dus tijd. Nu hoor ik jullie denken: Maar ik ben geen arts. Ik hoef op mijn werk toch geen vaste plek voor mijn telefoon, agenda of wat dan ook te hebben? Neem van mij aan dat het je leven makkelijker maakt. Bij een vaste plek voor je telefoon kun je ook denken aan een vaste plek in je broekzak, om je nek, aan je riem of in je tas. Geef die tas dan wel een vaste plek, bijvoorbeeld op je werk in je bureaula en thuis bijvoorbeeld naast de boekenkast. Als je telefoon dan overgaat, weet je waar je hem kunt vinden.

 

Tip

Geef al je spullen een vaste plek en leg ze na gebruik meteen terug.