Home Duurzaam Weggeefmarkt laat zien hoe rijk we zijn als we delen

Weggeefmarkt laat zien hoe rijk we zijn als we delen

0
Foto Isabella Prins

Op en rond Stayokay op het Timorplein viert op 16 maart de Blend Weggeefmarkt haar vijfde editie. Daarom is er volop ruimte voor stadsburen, betrokken ondernemers en sociale initiatieven om een eigen invulling te geven binnen bij Stayokay, in het nieuwe buurtrestaurant The 5th en op het Timorplein.

De jaarlijkse Weggeefmarkt is het grootste freecycle en ruilevenement van de stad en actie tijdens nationale vrijwilligerscampagne NLdoet. Door middel van gratis uitwisseling van spullen, diensten en talent laten we zien als bewoner en buurt hoe ‘rijk’ we zijn als we met elkaar delen. Iedereen kan iets delen, daarom kan de bezoeker kiezen om als entree weggeefspullen mee te nemen of een kleine geld donatie te doen aan de deur. Alles wat overblijft na afloop kan op afspraak worden opgehaald door Amsterdamse stichtingen en projecten. Zo komt alles goed terecht en gaan we verspilling tegen.

Wie als vrijwilliger met de weggeefspullen wil meehelpen, wil entertainen of een eigen activiteit wil verzorgen kan zich aanmelden via [email protected].

Blend Weggeefmarkt op 16 maar van 12.00 tot 17.00 uur in en rond Stayokay op het Timorplein.

Voor wie niet in de gelegenheid is zelf weggeefspullen te vervoeren zijn er twee gratis ophaaldiensten: op donderdag 14 en vrijdag 15 maart tussen 17:00 en 20:00 uur. Info en aanmelding via [email protected]. vol=vol. Je kunt deze avonden ook zelf alvast weggeefspullen brengen naar de Stayokay, Timorplein 21.

Foto Greg Wijngaarde

Nieuw dit jaar

• De Groenafdeling in samenwerking met Plantenstekjesruil.nl: hier kun je planten, stekjes, zaadjes en tuin- of balkonspullen ruilen. Wie een eigen activiteit heeft of spullen wil doneren op het gebied van groen, natuur, tuiniertips en duurzaamheid kan hierbij aansluiten.

• Het Postloket door De Bloemetjes Buiten: hier kun je eigen wenskaarten versieren om een onbekende buur mee te verrassen.

• In restaurant The 5th is er een podium waar lokale artiesten en nieuwe talenten hun muzikale of spoken word kunsten kunnen delen met bezoekers.

• Buurt Balie LIVE: hét online platform voor vraag en aanbod in de Indische Buurt krijgt een live uitvoering waar je middels het prikbord of direct met bezoekers je hulpvragen, diensten en activiteiten kunt delen.

Foto Greg Wijngaarde