Home Kort nieuws Werkzaamheden aan spoor bij Spaklerweg verlopen voorspedig

Werkzaamheden aan spoor bij Spaklerweg verlopen voorspedig

0

De werkzaamheden aan het spoor bij het Bajeskwartier en Amstelkwartier verlopen voorspoedig. De tunnel onder de twee treinsporen en zeven metrosporen is in ruwe vorm klaar. Dit weekend worden de rails en wissels weer teruggelegd. Zestien dagen is er geen trein- en metroverkeer mogelijk tussen Centraal en Bijlmer ArenA. De klus moet donderdag geklaard zijn.

De tunnel gaat het toekomstige Bajeskwartier met het Amstelkwartier verbinden. Door alles tegelijk te doen, is het enorme werk snel klaar. Als de werkzaamheden los van elkaar zouden worden uitgevoerd, zou ProRail drie jaar bezig zijn. De nieuwe tunnel is voorlopig alleen toegankelijk voor bouwverkeer naar het Bajeskwartier. Vanaf 2024 kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers van de tunnel gebruikmaken.

Ook de ruwbouw van een nieuwe trap bij station Amstel is klaar. Daardoor kunnen meer reizigers sneller de trein in- en uitstappen. Bij station Muiderpoort zorgen verder nieuwe seinen en wissels ervoor dat treinen bij calamiteiten of drukte kunnen keren. Dit gebeurt nu nog bij station Amsterdam Centraal, maar dat kan in de toekomst niet meer.