Home Sport&Fit Wethouder Eric van der Burg: ‘Flevoparkbad blijft bestaan’

Wethouder Eric van der Burg: ‘Flevoparkbad blijft bestaan’

0

‘Maak je geen zorgen over sluiting van het Flevoparkbad, liet wethouder Sport Eric van der Burg weten, toen voormalig Olympisch medaillewinnaar Enith Brigitha samen met vrijwilliger Aafke Jochems bij hem op bezoek was. Het bad blijft bestaan, maar moet wel grondig onder handen genomen worden en daar gaat de gemeente zich over een paar maanden over buigen.

Hoewel de sportieve wethouder vorig jaar slechts een keer is komen zwemmen, draagt hij het bad wel een warm hart toe. Als kind kwam hij in de jaren zeventig al in het Flevoparkbad, als hij bij zijn grootouders was die in Noord woonden. Precies in de tijd dat topzwemmer Enith Brigitha er trainde en internationaal furore maakte. Enith Brigithaen Aafke Jochems overhandigden de wethouder het boekje Ode aan het Flevoparkbad, dat fotograaf Jolande Schotten en journalist Aafke Jochems vorig seizoen maakten en inmiddels aan een herdruk toe is.

Instructiebad op IJburg
‘Vanwege groei van IJburg, Noord en Zeeburgereiland moet er nu en in de toekomst een bad zijn in het oosten van de stad en dat is het Flevoparkbad’, vertelde wethouder Van der Burg. Binnen enkele jaren komt er op IJburg een overdekt instructiebad voor lessen. Hoewel het zwemmen in buitenwater toeneemt door schoner water, voorziet het Flevoparkbad in een grote behoefte en die behoefte wordt alleen maar groter door verwachte groei van 100.000 meer inwoners in heel Amsterdam. Over een maand of drie gaat het gemeentebestuur nadenken over investering voor groot onderhoud van het Flevoparkbad.