Home Eten&Drinken Wijncafé Alex + Pinard op mooie plek bij Dappermarkt

Wijncafé Alex + Pinard op mooie plek bij Dappermarkt

0

Steeds nieuwe interessante café’s en restaurants steken de kop op in de Dapperbuurt. Zo heb je in de Dapperstraat Sushi N Sake en visbar Beet waar je duurzame vis kunt eten. Even verderop op nummer 10 opende onlangs wijncafé Alex + Pinard haar deuren. Daar vind je een goed glas wijn en lekker eten.

Het idee voor het wijncafé ontstond nadat chef Nathaniel Zuijderwijk en sommelier Sanna Burggraaf op zoek waren naar een plek om ontspannen een goed glas wijn te drinken met daarbij kwalitatief, lekker eten maar deze nergens vonden. Zij besloten om de handen ineen te slaan en zelf zo’n plek te creëren in Oost.

Een mooie plek bij de Dappermarkt.

Groot terras in de zomer
Het hoekpand is door het hoge plafond en de grote open raampartijen een ruim en fris lokaal. De zonneschermen verraden de naam. Het interieur van Alex + Pinard straalt een ongedwongen sfeer uit met met een halfopen keuken en voelt open en fris aan door de hoge, witte plafonds. De platanen op het grote terras buiten, dat ligt aan de Dappermarkt, dragen bij aan het mediterrane vakantiegevoel en nodigt uit om ’s zomers tot in de late uurtjes te blijven zitten.

Goede, betaalbare wijn
Bij Alex + Pinard (Frans voor tafelwijn) willen ze goede wijn toegankelijk maken voor iedereen. Dat betekent dat de kwaliteit van de wijn hoog is maar toch betaalbaar. Zo zijn alle (veelal biologische) wijnen die bij Alex + Pinard geserveerd worden afkomstig van kleine wijnproducenten die veel aandacht besteden aan de kwaliteit. Hierdoor staat de wijnkaart van Alex + Pinard vol met levendige en verrassende wijnen afkomstig uit diverse wijngebieden.

Pure producten
Niet alleen de wijn, maar ook de menukaart is gebaseerd op pure producten. Zo is er bij Alex + Pinard een keuze uit onder andere Spaanse hammen, Franse kazen, Italiaanse worsten maar bijvoorbeeld ook Coq Au Riesling (in Riesling gestoofde kip) en steak tartare. De ambachtelijke gerechten worden bereid met de beste ingrediënten en bevatten invloeden uit Italië, Spanje en Frankrijk. Alex + Pinard kiest voor eerlijke en lokale producten die zo min mogelijk bewerkt zijn wat zorgt voor ogenschijnlijk simpele gerechten die echter bomvol van smaak zijn.

Alex + Pinard, Dapperstraat 10 is zeven dagen per week open voor lunch en diner. Van 12.00 tot 23.00 uur met uitzondering van het weekend, dan blijft Alex + Pinard later open.