Home Overzicht Winkels Dapperbuurt moeten betere uitstraling krijgen

Winkels Dapperbuurt moeten betere uitstraling krijgen

0

De Dapperbuurt kan best een boost krijgen, vinden de ondernemers van de buurt, Ymere, de Key en de gemeente. Daarom gaan ze samenwerken aan de verbetering van het winkelgebied en aan de leefbaarheid en uitstraling van de buurt. Zij legden deze ambities vast in een document met de titel ‘Dapper, Durven, Doen’.

In Amsterdam wordt vaker samengewerkt tussen corporaties en gemeente waar het gaat om winkelruimtes. Maar in de Dapperbuurt gaat deze samenwerking verder. De focus ligt op het opknappen van de eigen panden en het ondersteunen van ondernemers in het aantrekkelijk maken van hun winkel. Ook zullen ondernemers, wanneer zij dat willen, geadviseerd en geholpen worden door  professionals van de gemeente. Wanneer er een pand leegkomt, wordt er een nieuwe invulling gezocht die een divers en duurzaam winkelaanbod in de buurt waarborgt.

De corporaties Ymere en de Key en de gemeente bezitten samen meer dan de helft van de bedrijfspanden in de buurt. Dit zijn winkelpanden in de Dapperstraat en de Eerste van Swindenstraat maar ook loodsen in de buurt die worden gebruikt als opslag voor de Dappermarkt.

In ‘Dapper, Durven, Doen’ is te lezen hoe de komende jaren kan worden samengewerkt om een bijdrage te leveren aan economisch sterke Dapperbuurt. Er is ook een gezamenlijke website DapperDurvenDoen.nl waarop ondernemers die interesse hebben in ondernemen in de Dapperbuurt zich kunnen aanmelden.