Home Wonen Wonen in nieuw huis gebouwd met oude materialen

Wonen in nieuw huis gebouwd met oude materialen

0

Op het Zeeburgereiland worden negentien grote eengezinswoningen gerbouwd waarin oude bouwmaterialen zijn verwerkt. Het gaat om rijwoningen met oppervlaktes van 166 tot 188 vierkante meter, die over een achtertuin en dakterras beschikken. De kopers hebben keuze uit zeven ontwerpen van zes verschillende architecten. De prijzen variëren van 699.000 tot 799.000 euro (v.o.n.), op basis van vijftig jaar afgekochte erfpacht.

Ontwikkelaar BPD heeft voor de negentien rijwoningen zeven ontwerpen laten maken door zes verschillende architecten. Dat garandeert veel variatie en daarmee een prettig en speels straatbeeld. Om de woningen nog meer te onderscheiden moeten kopers van de huizen gebruik maken van eerder gebruikte bouwmaterialen, zoals bakstenen, hout, glas-in-lood panelen, luiken, ornamenten, trappen, dakpannen en dergelijke. Bij Oude Bouwmaterialen BV in Eemnes mogen de kopers hiervoor oude bouwmaterialen uitkiezen.

Gespecialiseerde architecten
Het project dat de naam KOMST meekreeg wordt een bijzonder project omdat er zes architecten aan verbonden zijn, maar vooral het gebruik van oude bouwmaterialen. Daar zijn de architecten ook op uitgekozen. De ene architect is gespecialiseerd in glas-in-lood, de andere werkt weer veel met oud hout, en weer een andere verwerkt in zijn ontwerpen juist vaak oude bakstenen. Daardoor kun je in KOMST zomaar huizen tegenkomen met oude luiken, rustieke wenteltrappen, bijzondere gevelornamenten en, inderdaad, glas-in-lood. Het hergebruik van oude materialen is ook nog eens goed voor het milieu.