Home Overzicht Wooncoöperatie met 20 sociale huur en 20 middelhuur woningen bij station Science...

Wooncoöperatie met 20 sociale huur en 20 middelhuur woningen bij station Science Park

0

Aan het plein voor station Science Park en tegenover Zeeburgia komen veertig woningen, waarvan de helft sociale huur en de andere helft middelhuur. Dat gebeurt in de vorm van een wooncoöperatie, een voor Amsterdam unieke manier.

De wooncoöperatie is de eigenaar van het onroerend goed. Het dagelijks bestuur van de coöperatie ligt bij de bewoners. Op deze manier kun je ook met een laag inkomen of middeninkomen zeggenschap hebben over de indeling van je huurwoning en het beheer van het gebouw.

Om woningen via een wooncoöperatie op deze locatie mogelijk te maken, was een nieuw bestemmingsplan nodig. Dat is begin van dit jaar vastgesteld. Naar verwachting start eind van het jaar de selectie van een wooncoöperatie. De geselecteerde partij ontwikkelt vervolgens een bouwplan en vraagt een omgevingsvergunning aan. De wooncoöperatie start in 2021 met de bouw om naar verwachting in 2022 de woningen te kunnen opleveren.

Je kunt je tot 24 januari 2019 inschrijven voor de kavel voor de wooncoöperatie. Meer informatie over de kavel, de selectieprocedure en de voorwaarden waaraan een inschrijving moet voldoen, vind je in de selectiebrochure en bijlagen.

Wil je meer weten over het bouwen met een wooncoöperatie? Kom dan op zaterdag 24 november tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Zelfbouwmarkt in de Hallen Studio’s, Hannie Dankbaarpassage 18.