Home Overzicht Yvo Manuel Vas Dias genomineerd voor Amsterdammer van het jaar

Yvo Manuel Vas Dias genomineerd voor Amsterdammer van het jaar

0

Yvo Manuel Vas Dias is als eerste transman genomineerd voor de Amsterdammer van het jaar. Hij is oprichter en voorzitter van Amsterdam TransPride en TransAmsterdam. Yvo geboren en getogen in Oost heeft in 2014 de eerste Amsterdam TransPride in Oost opgezet. Dat deed hij met als doel de beeldvorming van transgenders te verbeteren, versterken en meer zichtbaar te maken in de samenleving.

TransAmsterdam is een transgender organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle, die transgenders en kunstenaars een podium biedt. Met zijn team organiseert hij Café InClusion, Pride Oost, verschillende activiteiten, workshops, trainingen, forums en themabijeenkomsten, en herdenkingen voor en ten behoeve van transgenders. Van 7 december tot en met 14 januari kan er gestemd worden op de Amsterdammer van het Jaar. Zondag 15 januari wordt De Amsterdammer van het Jaar bekend gemaakt in de Stadsschouwburg.

De Stichting Amsterdammer van het Jaar organiseert sinds 2008 jaarlijks een verkiezing. De stichting wil  burgerschap bevorderen door Amsterdammers die zich inzetten voor de stad in het zonnetje te zetten en door alle Amsterdammers te laten zien wat je zelf voor je wijk, buren en stad kan betekenen. Er wordt nauw samengewerkt met Het Amsterdammertje van het Jaar, een organisatie die zich richt op jongeren tussen de 8 en 15 jaar die zich belangeloos inzetten voor de stad en die via lessen burgerschap bevordert onder jongeren.

Info en stemmen amsterdammervanhetjaar.nl