Home Overzicht Yvonne Franquinet, directeur Arcam vertrekt

Yvonne Franquinet, directeur Arcam vertrekt

0
Yvonne Franquinet tijdens de opening van de tentoonstelling Sluisbuurt Studies, september 2018. Foto Maarten Nauw.

Directeur Yvonne Franquinet verlaat het Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) en gaat half augustus aan de slag bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

Yvonne Franquinet (1966) stond sinds 2013 aan het roer van Architectuurcentrum Amsterdam. In de loop van de jaren is zij voor veel mensen een vertrouwd en bepalend gezicht van het instituut geworden. Ze heeft inhoudelijk een breed programma opgezet, waarmee het Architectuurcentrum Amsterdam zijn naam hoog heeft gehouden als ambassadeur van de Amsterdamse architectuur, stedenbouw en landschap.

‘De afgelopen jaren hebben we een rijk palet aan evenementen georganiseerd, bijzondere vraagstukken geagendeerd en professionals uit het vakgebied een podium geboden’, vertelt Yvonne Franquinet. ‘We trokken veel publiek met tentoonstellingen op locatie en nog zeer recent zagen twee boeken het licht. Na zestien jaar directeurschap bij verschillende organisaties is het voor mij tijd om mijn ervaring in te zetten om anderen in het culturele veld te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om bij het AFK voor cultuur in bredere zin te gaan werken.