Home Sport&Fit Zeeburgia start met nieuwe toekomst

Zeeburgia start met nieuwe toekomst

0

Sportwethouder Eric van der Burg plaatste samen met het oudste Zeeburgia-lid Jan Bruyn, de eerste steen voor het nieuwe clubhuis van Zeeburgia. Het zo’n 60 jaar oude pand maakt nu plaats voor een nieuw complex. De internationals Kenny Tete, Oussama Tannane en Ouasim Bouy helpen hun oude club daarbij met een donatie voor de bouw en werken mee aan de campagne ‘Rebelz’ waarmee zij een nieuwe generatie voetballers willen inspireren. De drie hebben nu ook een kleedkamer met hun naam bij Zeeburgia.

Het oude gebouw heeft lang deel uitgemaakt van de rijke historie van Zeeburgia. Het nieuwe complex is niet alleen nodig omdat het oude vervallen is, maar ook omdat het niet langer past bij de ambitie van de club om een nog grotere naam te worden met de al gerenommeerde jeugdopleiding. Zeeburgia is immers  hofleverancier van het betaalde voetbal en heeft de afgelopen tien jaar meer dan 300 talenten afgeleverd aan het betaald voetbal. Met de bouw van het nieuwe complex start ook een nieuw hoofdstuk van het verhaal van Zeeburgia. De campagne ‘Rebelz’. vertelt over de invloed van Zeeburgia op de carrière en het leven van onder andere Tete, Bouy en Tannane.

Na vijftien jaar onderhandelen over nieuwbouw met de gemeente is de nieuwbouw gestart. Eerst zou Zeeburgia verhuizen naar het Zeeburgereiland, later paste de gemeente haar plannen aan, waardoor de verhuizing niet doorging. Vervolgens werd een plan gemaakt voor een nieuw clubhuis, dat eind vorig jaar te duur bleek. Het oude vervallen clubhuis aan de Kruislaan maakt nu plaats voor een nieuw transparant gebouw dat tussen de velden een plaats krijgt.