Home Overzicht Zestig kinderen gaan musical oefenen én uitvoeren in één dag

Zestig kinderen gaan musical oefenen én uitvoeren in één dag

0

‘Dat kan nooit’, is de eerste reactie van velen als ze horen dat theatergezelschap De Vliegende Speeldoos musicals in een dag oefent en uitvoert met een grote groep kinderen. En toch kan het! Het gaat gebeuren in de Hofkerk.

Zes professionals op het gebied van acteren, zang, dans, doceren en techniek, stomen op 26 mei in één dag bijna zestig kinderen van 4 t/m 12 jaar klaar voor de musical ‘Esther’. Het gezelschap werkt de hele dag met kinderen aan de productie, om ’s avonds voor ouders, familie en belangstellenden de musical ten tonele te brengen. Beleef het mee op zaterdag 26 mei in de Hofkerk. De musical begint om 16.00 uur en de entree is gratis als je je aanmeldt via www.zingenindekerk.nl.

De musical heet ‘Esther’. Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros?

Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. En moet ze gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim. Ze heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman.

Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven.

Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen? Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren?

Check www.devliegendespeeldoos.nl. Wilt u meer informatie over de uitvoering van 26 mei in de Hofkerk of wil je een kind aanmelden voor deelname, neemt u dan contact op met [email protected]