Home Overzicht Zoek het sleuteltje naar binnen

Zoek het sleuteltje naar binnen

0

Waarom kiest een mens een pad dat totaal anders is dan je zou verwachten? Jan Molenaar gaat in gesprek met Jessica Versluijs, volgt een groepssessie en ontdekt wat een essentiecoach doet.

Tekst Jan Molenaar |  Foto Nadine Maas

‘Ja, de IT sector, altijd door gefascineerd!’ Het is 1998 en ik ben met de 25 jarige Jessica Versluijs op weg naar Zoetermeer. We kennen elkaar net want we zijn allebei aangenomen als IT trainee bij Pink Elephant. We zijn onderweg naar ons introductietraject.

Nu is het twintig jaar later en heeft Jessica een praktijk voor ‘Inside Wisdom’.  Ik heb meer dan eens gedacht: ‘Huh, wat is er gebeurd dat Jessica als getalenteerde projectleider heeft gekozen voor een bestaan als freelancer en in een zweverige setting mensen probeert vooruit te helpen?’

Oud zeer
Jessica studeerde Facilitair management en Psychologie. Vervolgens werkte ze bij verschillende bedrijven waaronder een aantal in de IT sector. Op het moment dat de IT managers haar talenten in de gaten hadden en haar wilde plaatsen bij een bedrijf als leidinggevende realiseerde ze zich al senl dat dit toch iets was wat ze niet wilde.

Ze verliet de IT en kwam in contact met de Grinberg methode, waarbij oud zeer of spanningen die zich  in het lichaam hebben vastgezet, worden aangepakt door aanraking en beweging. Met veel plezier heeft ze hiermee gewerkt. En tegenwoordig past ze haar kennis en ervaring toe in haar bedrijf ‘Inside Wisdom’. Zo is ze in staat mensen praktische handvaten te geven.

Buitenwereld
Jessica noemt zichzelf essentiecoach en geeft essentiesessies, wandelsessies en groepssessies. ’De mensen die bij me komen hebben allemaal de motivatie om met zichzelf aan de slag te gaan. Ze zijn nieuwsgierig om te leren, niet bang geconfronteerd te worden. Ze zijn op zoek naar een sleuteltje wat ze zelf niet kunnen vinden.’

Ik begrijp dat het vooral gaat om de sleutel naar binnen, vandaar ook de naam Inside Wisdom. Het gaat er om waar te nemen wat er binnen bij je gebeurt. Vaak vergeet je dat omdat je zo bezig bent met de buitenwereld.

Energielek
Elke twee weken organiseert Jessica groepssessies in het Zen Dojo centrum aan de Andreas Bonnstraat. Ze bereidt iedere keer een ander thema voor. Ik kom binnen in een grote prettige ruimte. We zijn naast Jessica met vijf mensen en een hond. Aanvankelijk blaft de hond veel en denk ik ’wat moet dit worden’. Ik heb het idee dat iedereen elkaar kent; iedereen begroet elkaar hartelijk.

Jessica begint met de vraag of mensen iets kunnen vertellen over hun ‘energielek’.  Het gaat dus om activiteiten, gedachten of gebeurtenissen waarbij er een aanslag gepleegd wordt op het energieniveau. Ik vertel  over het mooie werk met vluchtelingen die ook een enorme claim kunnen leggen. Als ik thuis kom ben ik vaak doodop.

Intuïtief
Later praten we nog over een rapportcijfer over hoe je je voelt. Sommigen voelen zich goed, anderen weer wat minder. Ik voel me goed want ik heb in de ochtend de Olympische spelen gekeken en vind dat ontspannend. Daarna doen we nog een meditatieoefening en merk ik dat ook de hond heel rustig is geworden.

Een cursist die Jessica ook al lang kent, vertelt hoe enthousiast hij over Jessica is. Hij vertelt hoe intuïtief ze is. Ik geef hem daarin gelijk. Ik ben er van overtuigd dat ze haar werkelijke talenten en wijsheid heeft gevonden.

Check www.insidewisdom.nl

Vorig artikelHet levenspad van Jehova Getuigen
Volgend artikelWij bellen u