Home Overzicht ZomerExpo: iedereen mag meepraten over kunst

ZomerExpo: iedereen mag meepraten over kunst

0

Vanaf 25 mei is in Museum de Fundatie in Zwolle een bijzondere tentoonstelling te zien. De 250 kunstwerken die daar zullen hangen zijn een keus uit zo’n duizend inzendingen die van 15 tot en met 19 april te zien zijn in de Van Gendthallen op het Oostenburgereiland. Wil jij meebepalen hoe Europa ZomerExpo eruit ziet? Meld je dan aan als publieksjurylid via [email protected].

De ZomerExpo heeft dit jaar als thema ‘Europa’. De kunstenaars die willen deelnemen aan de expositie in Zwolle hebben hun werk digitaal ingezonden. Daaruit is door regionale jury’s een voorselectie gemaakt. Die werken worden van 15 tot en met 19 april geëxposeerd tijdens de grote ZomerExpo-Opstelling in de Van Gendthallen. Een vakjury én een publieksjury bepalen daar de eindselectie voor de hedendaagse kunsttentoonstelling Europa ZomerExpo 2019.

Kiezen voor Europa en kunst in de Van  Gendthallen
15 t/m 19 april

Kiezen voor kunst
De tweede selectieronde voor de tentoonstelling kiezen naast een vakjury van kunstprofessionals ook publieksgroepen mee. Zij worden begeleid met de Kunstkeuzegids, leidraad bij het kiezen van kunst voor wie daar (nog) niet in thuis is. De Van Gendthallen bieden een geweldig decor, waar kunstenaars los kunnen gaan op het veelzijdige onderwerp Europa en waar voor de kiezers veel te genieten valt: alle disciplines zijn welkom. Dat is de bedoeling van ZomerExpo: iedereen kan en mag meepraten over kunst.

Europa ZomerExpo 2019  is van 25 mei t/m 1 september 2019 te zien in Museum de Fundatie in Zwolle en in de zalen en op het buitenterrein van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.

Wil jij meebepalen hoe Europa ZomerExpo 2019 eruit ziet? Meld je dan aan als publieksjurylid via [email protected]. Check zomerexpo.nl