Home Nieuws uit Artis ZOOmeravonden tussen eetbare planten, bomen en dieren tot zonsondergang

ZOOmeravonden tussen eetbare planten, bomen en dieren tot zonsondergang

0

Drie maanden achtereen viert Artis de ZOOmeravonden met een breed muzikaal programma. Maar er zijn ook workshops voor kinderen en verhalen van deskundigen en rondleidingen.

Foto Artis Edwin Butter

Van rap tot pop tot singer songwriter, tijdens de veertiende editie van de Artis-ZOOmeravonden is het muzikale programma breed en divers. Sef, Gosto, Avi on Fire, Tenfold en Josephine Zwaan, GUS, Christon, Celine Cairo en Norman Vladimir, The Mysterons, Aafke Romeijn, Marle Thomson, laGarçon*, Suzan & Freek en Alt?n Gun verzorgen op zaterdag in juni, juli en augustus het muzikale programma dat om 19.00 uur begint in de Artis-Muziektent. Naast deze optredens is er nog veel meer te doen in Artis zoals workshops voor kinderen, verhalen van de dierenarts, de bioloog of de plantenexpert die vertelt over de eetbare tuin en een speciale rondleiding door een schemerend park.

De eetbare tuin
Dit jaar staan de ZOOmeravonden in het teken van de eetbare tuin. Voor het vierde achtereenvolgende jaar staan de seizoensperken deze zomer vol met eetbare bloemen, planten en kruiden. De planten waaronder salie, bieten en champagneblad worden dagelijks geplukt door de dierverzorger en gevoerd aan de dieren. Terwijl je, omringd door planten, bomen en dieren, picknickt bij de Muziektent, kun je luisteren naar de verhalen over hoe dieren reageren op bijzondere smaken, geuren en kleuren van planten. Voor kinderen is er een workshop je eigen eetbare tuin maken.

Het volledige programma van de ZOOmeravonden is te vinden op www.artis.nl/zoomeravonden.