Home Nieuws uit Artis Zoomeravonden van Artis vol activiteiten voor jong en oud

Zoomeravonden van Artis vol activiteiten voor jong en oud

0

Verrassend Nederlands muziektalent treedt op tijdens de jaarlijkse Zoomeravonden van Artis. Vanaf zaterdag 1 juni betreden ze iedere zaterdagavond het podium. Tijdens deze zestiende editie kun je optredens bijwonen van onder andere Jeangu Macrooy, Sofie Winterson, Ohslo, Benjamin Herman Trio, ParHasard en Jan Terlouw Jr. Van psychedelische pop tot zwoele jazz.

Redactie | Foto’s Samuel van Leeuwen en Bas Losekoot

Het programma van de Zoomeravonden is divers en zowel bekende artiesten als aanstormend muziektalent zullen iedere zaterdagavond te horen zijn. Via de Artis playlist op Spotify zijn ze nu alvast te beluisteren.

Naast het muzikale programma zijn er iedere zaterdag vanaf 15.00 uur door het hele park allerlei activiteiten voor jong en oud. Deze zomer kun je in Artis zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector, leren wat het heelal met aardbeientijd en druivenpluk te maken heeft en aan de slag gaan met olifantendrollen en microben.

Groene programmering
Naast muziek kun je tijdens de Zoomeravonden luisteren naar allerlei verhalen van Artis-experts over het thema planten. Zo vertelt de hovenier alles over planten als voedsel en medicatie, geeft een dierverzorger uitleg over planten als verrijking voor de dieren en kom je er via de bioloog achter hoe het nu echt zit met de bloemetjes en bijtjes. Hiernaast kun je tijdens verschillende workshops zelf aan de slag met groen. Knoop een macramé plantenhanger, maak een kunstwerk met bladeren of begin je eigen eetbare tuin.

Bewegen als een dier
Iedere Zoomeravond is er een speciale kinderactiviteit. Zo zijn er voorstellingen van de bekende poppenkast van De Dam, leren kinderen bewegen als een dier tijdens kinderyoga en begeleiden de docenten van de Artis-Ateliers de kinderen bij het tekenen van de planten en bloemen in Artis. In het Planetarium sparen kinderen stempels voor hun ruimtepaspoort bij elkaar.

Eten en drinken
Tijdens de Zoomeravonden is het goed picknicken in het gras. Je kunt curry halen bij de Hazelaartent of een steenovenpizza met verse kruiden uit de eetbare tuin van Artis bestellen bij de buitenkeuken. Door te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken probeert Artis verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Zelf wat te eten of drinken meenemen kan natuurlijk ook.

De Zoomeravonden vinden plaats op zaterdagen van 1 juni tot en met 31 augustus. Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot zonsondergang. Iedere avond om 20.15 uur is er een speciale rondleiding door schemerend Artis.
Toegangsprijzen: 0 t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 9 jaar € 20,50, normaal (10+ jaar) € 24,00. Indien kaarten online worden gekocht is er een korting van € 2,00.

Check het volledige programma op www.artis.nl/zoomeravonden.