Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Slimme slopers. Gesprek in Pakhuis de Zwijger

maandag 18 november om 20:00

Free

De bouw is grootvervuiler. Dat kan anders. Miljoenen tonnen materialen kunnen hergebruikt worden – en met slimme innovaties zelfs nog meer. Leer alles over hoe we dat gaan doen. Hoe zorgen we ervoor dat gebouwen van de toekomst volledig herbruikbaar zijn en de uitstoot drastisch daalt? Daarover gaan we in gesprek met slopers, bouwers, ontwerpers, wetenschappers én met jou. Meld je aan en praat mee.

Over het programma
De bouw is nu één van de meest vervuilende sectoren ter wereld. De productie van cement, een hoofdingrediënt van beton, zorgt voor 5 tot 8 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. De staalindustrie, waar de bouw ook groot afnemer is, neemt ongeveer 8 procent voor rekening.

Om deze vervuilende productie terug te dringen is hergebruik nodig. In de bouw wordt al veel gerecycled. Maar dit is voor het overgrote deel laagwaardig: de bouwmaterialen worden verwerkt tot onderleggers voor wegen, en kunnen daarna heel moeilijk weer ingezet worden voor een gebouw.

Dat kan anders. Door gebouwen slim te slopen, kunnen materialen hoogwaardig worden hergebruikt. Dat vergt wel een grote omslag: slopers, bouwers, producenten, opdrachtgevers, ontwerpers, iedereen heeft een verantwoordelijkheid. En er is innovatie nodig. Want met slim slopen kan veel, maar sommige keuzes uit het verleden maken hergebruik lastiger.

Gegevens

Datum:
maandag 18 november
Tijd:
20:00
Kosten:
Free
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.