Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Opening expositie she/her. In de Bagagehal Loods 6

vrijdag 8 november om 18:00

In de laatste jaren is er steeds meer aandacht voor vrouwelijke kunstenaars die ten onrechte in de kunstgeschiedenis zijn genegeerd. Pas 28 jaar na haar dood, in 2022, werd bijvoorbeeld het werk van ‘vergeten’ kunstenaar Jeanne Bieruma Oosting in een speciaal aan haar gewijde expositie tentoongesteld.

Oosting was lid van het in 1880 opgerichte Sint Lucas, de eerste kunstenaarsvereniging in Nederland die vrouwelijke kunstenaars accepteerde. In expositie she/her laten de huidige leden van Sint Lucas zich inspireren door Oosting en andere vroegere vrouwelijke leden zoals Charley Toorop, Thérèse Schwartze, Lizzy Ansingh, en Jacoba Surie.
Expositie she/her biedt een scala van inspirerende artistieke uitingen van schilderijen tot beeldhouwkunst, van traditionele technieken tot mixed media, van fotografie tot media-installaties. Er zijn rondleidingen, workshops voor kinderen en een avondprogramma.

Gegevens

Datum:
vrijdag 8 november
Tijd:
18:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Bagagehal
KNSM-Laan 289 1019 LB + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.