Home Exposities in Oost Bradwolff Projects | nu te zien |

Bradwolff Projects | nu te zien |

0

Aangezien de kunstbeurs The Solo Project in Brussel in verband met de Corona-pandemie naar volgend jaar moest worden verzet, kwamen wij op het idee om de geplande presentatie van herman de vries in samenwerking met Art Affairs bij Bradwolff Projects te tonen.

Expositie
Solo project Herman de Vries

Te zien tot 22 mei

De Corona-pandemie biedt ons echter ook de mogelijkheid om naar binnen te keren en stil te staan bij de kleine dingen in het grotere geheel. Een gedachtengang die herman de vries altijd heeft nagestreefd, uitgaande van ‘het zijn’ en ‘de werkelijkheid’.

Zijn werk kenmerkt zich door de directe manier van presentatie, waarbij de poëzie van de dingen alle ruimte krijgt. Bij BP zijn de principes van ordening en diversiteit van alles om ons heen te zien.

Een bekende uitspraak van de kunstenaar: “alles is overal, alleen het milieu selecteert.”

Bradwolff Projects bevindt zich in een binnentuin, een kleine oase in het drukke, stedelijke Amsterdam; een bijzondere plek waar het werk van de vries naadloos in past. Het creëert een momentum om even stil te staan in de bewegende wereld om ons heen.

In ‘solo project: herman de vries’ tonen wij werken op papier uit de gavdos- serie, alsmede tekeningen en grafiek uit vroegere periodes. Ook zijn er kunstenaarsboeken en catalogi te zien.

herman de vries* vertegenwoordigde Nederland op de Biënnale van Venetië (2015). Hij werd in 1931 in Alkmaar geboren en werkt sinds de jaren vijftig aan een volstrekt eigen, poëtisch oeuvre waarin de natuur een centrale rol speelt. De nadruk in het werk van de vries ligt op de verstoorde relatie tussen mens en natuur, waardoor volgens hem een belangwekkende bron van kennis verloren dreigt te gaan.

de vries is opgeleid als bioloog en natuuronderzoeker aan de Rijkstuinbouwschool in Hoorn (1949-1951) en was als plantkundige werkzaam voor de Plantenziektekundige Dienst in Wageningen (1952-1956). Exposities van zijn werk waren te zien in het Stedelijk Museum Schiedam en het Kröller-Müller Museum, Otterlo. Zijn werk bevindt zich in museumcollecties over de hele wereld.

Wil je onze tentoonstelling bezoeken?
Mail ons voor een afspraak [email protected]


Bradwolff Projects Oetewalerstraat 73

Bradwolff Projects is  een experimenteel platform voor hedendaagse kunst. Samen met kunstenaars en gastcuratoren en in nauwe samenwerking met kunstinstellingen en onderzoeksinstituten worden hedendaagse kunstprojecten ontwikkeld en uitgevoerd. De nadruk ligt op het bieden van verdieping door middel van een platform waarbij de uitwisseling van informatie, ruimte voor onderzoek en experiment centraal staan.