Home Exposities in Oost Bradwolff Projects | nu te zien |

Bradwolff Projects | nu te zien |

0

_This storm will pass _is in de eerste plaats een festival dat zich uitstrekt over drie weken in september bij Bradwolff Projects. In het licht van de coronacrisis vormt de inhoud van het festival zich naar de vorm van onze veranderende werkelijkheid.

Expositie
_This strom will pas_

11 tot 26 september

 _This storm will pass_ is een estafette van performances, literaire interventies en muzikale bijdragen rondom een interactieve tentoonstelling. In de tweede plaats is. This storm will pass_ een aanleiding voor ons allen om opnieuw te reflecteren op de wereld om ons heen. Sinds de uitbraak van het coronavirus ziet de wereld er anders uit en krijgt ons denken nieuwe vormen. In tijden van crisis moeten we ons afvragen wat we nu kunnen doen wat voorheen minder mogelijk leek. _This storm will pass_ biedt gelegenheid de kracht van reflectie te vertalen naar kunst en van kunst terug het dagelijks leven in.

Ieder weekeind van september zal het festival begeleid worden met een literaire, muzikale, filosofische en poëtische bijdragen van diverse kunstenaars, schrijvers en denkers. Allen kennen de mogelijkheid hun onderzoekende vermogen in kunst om te zetten naar een directe reflectie op de werkelijkheid. Als eerste zullen de schilders het stokje van de estafette op zich nemen. Met ieder nieuw werk openen schilders het raam voor onze samenleving, voor kwesties als klimaatverandering, inclusiviteit en bevrijdingsbewegingen.

Marc Raven, Urs Moore, Bas van de Hurk en Jochem van Laarhoven zullen als eerste een bijdrage leveren aan _This storm will pass _door hun ideeën een vorm te geven in materiaal. Zij zullen op zondag 13 september in gesprek gaan met Dominic
van den Boogerd tijdens een art brunch van 14.00 tot 17.00 uur. RSVP [email protected]

Als laatste zullen literaire en muzikale stemmen het stokje van de bezoeker en kunstenaar overnemen en vertalen in teksten geschreven voor het festival. In hun teksten reflecteren zij op het gegevene, het vanzelfsprekende tegenover het onbekende en geheimzinnige wat zowel kunst als ons dagelijks leven te bieden heeft. Zij vertalen het nieuwe in het licht van het oude.


Bradwolff Projects Oetewalerstraat 73

Bradwolff Projects is  een experimenteel platform voor hedendaagse kunst. Samen met kunstenaars en gastcuratoren en in nauwe samenwerking met kunstinstellingen en onderzoeksinstituten worden hedendaagse kunstprojecten ontwikkeld en uitgevoerd. De nadruk ligt op het bieden van verdieping door middel van een platform waarbij de uitwisseling van informatie, ruimte voor onderzoek en experiment centraal staan.