Het Hoxton Lloyd hotel brengt op woensdag 20 november een unieke gastronomische ervaring naar vier Europese steden, inclusief Amsterdam. Het hotel aan de Oostelijke Handelskade presenteert het gerenommeerde restaurant Livingston uit Marseille in samenwerking met Woodford Reserve whiskey. Dit bijzondere diner belicht de kunst van culinaire innovatie en verfijnde cocktails eenmalig in het hotel in Oost.
In het restaurant van het hotel, Breman Brasserie presenteert chef-kok Valentin Raffali een innovatief 3-gangen sharing-menu. ‘We presenteren gerechten als tempura maitake met zee-egel hollandaise en lamsbuik spies met zwarte knoflook en peperkorrelpasta’, vertelt chef Raffali.
‘Woodford Reserve voegt extra flair toe met een speciale cocktailkaart, waarin creatieve interpretaties van de klassieke Old Fashioned centraal staan’, licht de medewerker van het hotel toe. ‘De cocktails vormen de perfecte match met de uitgesproken smaken van het menu, waardoor een meeslepende en verrassende ervaring ontstaat.’
Naast het exclusieve diner biedt The Hoxton de hele maand november feestelijkheden rondom Old Fashioned maand. Elke vrijdagavond serveert cocktailbar van het hotel, Barbue unieke cocktails, vergezeld door optredens van lokale DJ’s.
De chef van het Hoxton Lloyd hotel is enthousiast over de komst van Livingston Marseille. ‘Livingston staat bekend als meer dan een restaurant; het is een broedplaats voor creatief talent en vernieuwende ideeën’ licht de chef toe. ‘Met samenwerkingen zoals die met collectief Bits and Bobs, biedt Livingston een podium voor opkomende culinaire visies. Deze aanpak sluit perfect aan bij de filosofie van het Hoxton Lloyd Hotel.’
Livingston is niet zomaar een restaurant; het fungeert als platform voor opkomende culinaire talenten uit heel Europa. Zo werkt het samen met collectieven zoals ‘Bits and Bobs’, die als een van de eersten een residentieprogramma bij Livingston lanceerden. Deze collectieve samenwerkingen maken deel uit van Livingston’s filosofie om chefs en creatieve teams een ruimte te bieden om te experimenteren en hun visie te delen, wat leidt tot vernieuwende en inspirerende gastronomische ervaringen.
Tot 25 november in het Hoxton Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34.
Check thehoxton.com