De Catuabar organiseerde een druk gezochte thema-avond waar zes verschillende Argentijnse empanada’s met zeer uitlopende smaken centraal stonden. Uiteraard met bijpassende wijnen. Blijkbaar viel het goed in de smaak, want het zat gezellig vol bij de Catuabar in de Andreas Bonnstraat (naast OLVG Oost).
Arie Martijn Schenk
‘We organiseren regelmatig thema-avonden en werken dan ook samen met verschillende partners’, vertelt manager Saskia. ‘Deze avond werken we samen het Wijnhuis aan de Koninginneweg. Zij kiezen de passende wijnen bij de vers gemaakte empanada’s.’
Na het bestellen van de empanada’s komt de Duitse wijnboer Augustin bij de tafels langsom toelichting te geven over welke wijn bij de smaken van het empanada’s past. ‘Ik ben een Argentijn die in Duitsland wijn verbouwt. Nu kan ik hier Amsterdam mijn wijnen bij de Argentijnse empanada’s uitzoeken. Hoe leuk is dat?’
De Catuabar opende in december de deuren. Chef Gui uit Brazilië, werkte in enkele van de beste restaurants ter wereld. Daarnaast ontwikkelde hij zijn vaardigheden in Londen, een paar jaar voordat hij naar Amsterdam kwam. ‘Gui maakt heerlijke smaakvolle gerechten zoals Dadinho Tapioca en Cassava Fries zijn mijn favoriet’, zegt bezoeker Christa. ‘En probeer ook eens de Pork Belly of de heerlijke verse tonijn.’
Alex, ook uit Brazilië, ontwikkelde de speciale cocktails voor de Catuabar. Hij deelde vergelijkbare ervaringen als Gui toen hij voor de Alex Atala Group werkte. Daar ontmoetten ze elkaar en ontstond hun vriendschap. Nu bezitten ze samen hun restaurant/cocktailbar in Amsterdam-Oost samen met Saskia.
De restaurantmanager Saskia uit Zuid-Afrika werkt al jaren in de horeca. ‘Ik ben een echte allrounder en wil het iedereen naar z’n zin maken met mijn gastvrije karakter’, zegt Saskia. ‘We organiseren af en toe wijncombinaties en proeverijen, houd onze evenementenpagina en sociale mediakanalen in de gaten voor de laatste update en mis niets.’
Komend weekend organiseert de Catuabar een Zuid-Afrikaanse avond samen met de Cape Town Social Club. Het is een laagdrempelige evenement waar iedereen welkom is.
Medewerker Micky vertelt over de special cocktails die Alex ontwikkelde. ‘Hij tovert een cocktail om tot een complete smaakervaring. De vijf speciaal ontworpen ‘Signature Cocktails’ zijn uniek voor Catuabar, met smaken die Amsterdammers alleen hier kunnen ervaren’, aldus Micky. ‘Combineer ze met een van onze gerechten of onze speciale desserts en ervaar de echte Catuabar-ervaring.’