Home Overzicht Alleen maar lelijker geworden

Alleen maar lelijker geworden

0

Soms sturen mensen me hun ergernissen toe. En soms deel ik ze. Zoals nu want er is weer eens verbijstering over  Amsterdamse woningbouwcorporatie Lieven de Key. Die lijkt wel een abonnement op slechte publiciteit te hebben. En terecht, want na schandalen over fraude, verrijking door in luxe auto’s rondrijdende en riant declarerende bestuurders en talloze klachten van huurders over onderhoud, renovatie en service is deze corporatie nu onderwerp van kritiek vanwege de verbouwing van het kantoor op de Hoogte Kadijk. Vele bewoners storen zich aan het feit dat het gebouw, dat al geen schoonheidsprijs verdiende, na een maandenlange voor veel overlast zorgende verbouwing, alleen maar lelijker is geworden.

Een bewoonster die al jaren op de Kadijken resideert schreef me:

‘Hai Rob,
Ik erger me enorm aan die oerlelijke, pompeuze gevel van het herbouwde hoofdkantoor van de Key op de Hoogte Kadijk. Ik kreeg erg zin om affiches op te hangen met ‘Wat een Key lelijke gevel’.
Een soort fascistische architectuur, of alsof we hier 5th Avenue in NY zijn. En dat voor een corporatie. De stijl is totaal niet in overeenstemming met alle andere bouwsels aan de Hoogte Kadijk en bovendien binnen de hoek van de gevel erg rommelig.’

Tot zover, ik geef het maar even door.

Het is maar dat U het weet