Meubelmaker Kees Hoogervorst al 40 jaar aan het werk in Oost en daarbuiten

0

VIDEO  Meubelmaker Kees Hoogervorst kent heel wat mensen in Oost en velen hebben door hem ook wel eens wat laten maken. Laatst sprak Eddy Ellert met hem af in een kroeg in de Staatsliedenbuurt. Het bleek dat hij het houtwerk aan het plafond van het café had gemaakt en het hing er nog steeds!

Video en montage Eddy Ellert

Kees Hogervorst groeide op in de Watergraafsmeer en woont nu boven het ouderlijk huis aan het Voltaplein. In 1983 rondde hij zijn MBS-opleiding af. Tegenwoordig heet die opleiding het HMC (Hout- en Meubileringscollege). Maar voordat hij zijn diploma had, was hij al voor zichzelf begonnen. In die tijd moest je een ondernemers- of vestigingsdiploma hebben. Maar door zich als ‘Vormgever in Hout’ en niet als meubelmaker in te schrijven bij de Kamer van Koophandel kon hij beginnen. Vormgever in Hout was namelijk een vrij beroep.

In zijn eerste jaren had hij zijn bedrijf in een oud woonpand in de Linnaeusdwarsstraat. Daarna werkte hij vanuit Noord. Samen met andere meubelmakers was hij actief Intopmaat aan de Verrijn Stuartweg in Diemen. In 2002 ging ieder zijn eigen weg en Kees Hoogervorst ging weer alleen verder aan de Sniep 35 in Diemen waar hij nu nog steeds zijn bedrijf heeft.