Deze zomer keert de grootste en meest romantische openluchtbioscoop van Amsterdam voor het zevende jaar op rij terug naar de historische binnentuin van H’ART Museum. De samenstellers van het filmprogramma presenteren dit jaar opnieuw een prachtige selectie filmklassiekers. Nieuw daarbij is Art Movie Monday. 

Op maandag staat elke film in het teken van kunst. De inleiding wordt verzorgd door kunstcritici en kunstkenners als Cathelijne Blok en Toef Jaeger van het NRC en Sara van Binsbergen van de Volkskrant. Je kunt je verheugen op kunstfilms als BasquiatVisages / Villages, Exit Through the Gift Shop en The Square. De ultieme date-night maak je compleet met een bezoek aan de blockbuster-tentoonstelling van H’ART Museum, Kandinsky.

Op de maandagen vullen iconische Art Movies en mini-kunstcolleges het programma. Voorafgaand aan de kunstfilms is er een speciaal voorprogramma, gericht op kunst. Geen quiz, zoals gewoonlijk, maar een kort, live-interview met een kunstkenner met ruimte voor vragen uit het publiek.

Art Movie Monday
In totaal zijn er vier edities van de Art Movie Monday. De is op maandag 5 augustus. De biografische indie-film Basquiat (1996) wordt vertoond na een gesprek met kunsthistoricus en journalist Cathelijne Blok. Op maandag 12 augustus staat Visages / Villages (Faces Places, 2017) centraal. De film wordt geïntroduceerd door Sara van Binsbergen, recensent en redacteur bij de Volkskrant.

Van Binsbergen zal ook op maandag 19 augustus in de binnentuin van H’ART Museum zijn om over Banksy te praten voorafgaand aan Exit Through the Gift Shop (2010). Een Oscar-genomineerde film over een Franse winkelier en een filmmaker die de graffitikunstenaar Banksy proberen te documenteren.

Op maandag 26 augustus tenslotte staat de superieure satirefilm The Square (2017) centraal. Romanschrijver en redacteur beeldende kunst bij NRC Handelsblad Toef Jaeger wordt dan geïnterviewd over moderne kunst.

Veelzijdige programmering ‘Movies at H’ART Museum’
Verder komt ‘Movies at H’ART Museum’ ook dit jaar met een rijke en veelzijdige programmering. Van de drievoudig Oscarwinnende Dallas Buyers Club (2013) met in de hoofdrol Matthew McConaughey tot de gloednieuwe sci-fi komedie Poor Things (2023) en van de Amerikaanse neo noir Memento (2000) van regisseur Christopher Nolan tot de Studio A24 horror/mysterie Midsommar (2019).

Informatie over alle filmavonden en tickets (€15,50) zie hartmuseum.nl. De weersvoorspelling belooft cinematografische zomeravonden, maar bij regen zijn er poncho’s beschikbaar.

 De Movies at H’Art Agenda

5 augustus Basquiat (Art Movie Maandag)
6 augustus De Belofte van Pisa, in aanwezigheid van schrijver Mano Bouzamour
7 augustus Amelie
8 augustus Druk
9 augustus Mama Mia 2 (sing along)
10 augustus The Big Lebowski
11 augustus Aftersun

12 augustus Faces Places (Art Movie Maandag)
14 augustus Dallas Buyers Club
15 augustus Ratatouille
16 augustus Yesterday
17 augustus Poor Things
18 augustus Memento

19 augustus Exit Through The Gift Shop (Art Movie Maandag)
21 augustus American Beauty
22 augustus Midsommar
23 augustus Pretty Woman
24 augustus Pulp Fiction
25 augustus Past Lives

26 augustus The Square (Art Movie Maandag)