Bij mensen op bezoek gaan die je niet kent en genieten van leuke voorstellingen. Het kan, want het Huiskamerfestival is terug in de buurt. Op zaterdag 31 augustus strijkt het festival weer neer in huiskamers rondom het Eikenplein. Ze worden dan speciaal voor het festival omgetoverd tot tijdelijke theaters. Je loopt een route door de buurt en je ziet drie voorstellingen van 30 minuten.

Het festival programmeert zowel jonge aanstormende artiesten als gerenommeerde makers. Zo zijn Luuk Ransijn, Paddy en de tijdgenoten en Celine Schrama te gast. Luuk Ransijn won in 2023 het Amsterdams Kleinkunst Festival en is in voorbereiding voor zijn eerste avondvullende voorstelling. Paddy en de tijdgenoten schopten het dit jaar bij het Amsterdams Kleinkunst Festival tot de halve finales.

Grote talenten die nu al te bewonderen zijn
Oudgediende Ronald Snijders komt met nieuw materiaal naar het festival. Met zijn droge humor weet hij menig bezoeker aan het lachen te krijgen. Hermes Ahmadi verrast met zijn scherpzinnige blik op de Nederlandse maatschappij. Victor Luis van Es speelt in voorbereiding op zijn theaterprogramma nieuw materiaal. En Double Espresso, gevormd door onder meer oud-bewoner Floortje Smehuijzen, swingt als vanouds de pan uit. Kortom, een zeer gevarieerd programma waarin je nieuwe artiesten kunt ontdekken en je lekker kunt laten onderdompelen in verrassende voorstellingen.

Gratis kinderprogramma
Voor de kinderen biedt het huiskamerfestival voor kinderen van 3 tot 8 jaar de gratis voorstelling Kubus kubus kubus. Deze voorstelling is niet op het Eikenplein, maar bij Factor IJ Pampuslaan 11 op IJburg. Start om 11.00 uur. Reserveren is verplicht via huiskamerfestival.nl.

Buurtcohesie
Het festival draagt bij aan de levendige cultuur van Amsterdam en biedt een platform voor artiesten om op een unieke manier in contact te komen met hun publiek. Bovendien versterkt Huiskamerfestival Amsterdam de cohesie door buurtbewoners te betrekken en samen te brengen.

Kaartverkoop Tickets voor Huiskamerfestival Oost zijn beschikbaar via www.huiskamerfestival.nl. Gezien de beperkte capaciteit, is het handig om snel te reserveren. Je kunt kiezen uit verschillende routes, waarbij elke route een verrassende mix van optredens biedt.

Check www.huiskamerfestival.nl