Afgelopen zaterdag was Jane Schoenbruns tweede speelfilm I SAW THE TV GLOW te zien tijdens Club Imagine. Het meedogenloze verhaal over isolatie, nostalgie en verloren identiteit is een serieuze kanshebber voor de titel beste film van 2024.

Jons Klaessens | Schokkend Nieuws

Te zien in Kriterion

B

rugklasser Owen (Ian Foreman) is een eenzame, schuchtere jongen die de alternatieve tiener Maddy (Brigette Lundy-Paine) ontmoet. Ze vraagt hem of hij ooit de televisieserie THE PINK OPAQUE heeft gezien, hij antwoordt dat hij zo laat niet mag opblijven. Het twee jaar oudere meisje nodigt hem stiekem uit om bij haar te kijken. THE PINK OPAQUE is een milde horrorserie voor tieners waarin twee vriendinnen hun telepathische verbinding gebruiken om iedere week een ander monster te verslaan. De timide Isabel en de stoere Tara moeten uiteindelijk de ‘Big Bad’ die overal achter zit verslaan. Zijn naam is Mr. Melancholy, het mannetje op de maan. Owen raakt even gefascineerd met de serie als Maddy en het tweetal vindt via het televisietoestel een verbinding die ze eerder ontliepen in hun typische Amerikaanse buitenwijk.

Maddy lijkt aanvankelijk het cliché van de tiener die overal te cool voor is, maar al snel blijkt dat er onder haar koele façade een vulkaan van woede ligt. Tara is haar favoriete personage uit THE PINK OPAQUE, een klassiek geval van aantrekking en identificatie in gelijke mate. ‘She’s super hot and she doesn’t take shit from anybody. Plus she is an expert on demonology.’ Ze concludeert dat Owen meer lijkt op Isabel, een idee waar hij niet tegenin gaat. Als Owen ouder wordt neemt Justice Smith de rol over, misschien iets te vroeg, want de achtentwintigjarige acteur verschijnt al wanneer Owen veertien wordt. Dit is echter geen flater: Schoeberg maakt een punt over hoe wij tijd ervaren.

Lees verder op schokkendnieuws.nl

Filmmagazine Schokkend Nieuws is sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Geliefd en gelezen door genrefans, cinefielen én de filmpers. oost-online plaatst Schokkend Nieuws recensies van de films die in Oost te zien zijn.