Dit jaar blijven de buitenbaden het Flevoparkbad tot en met zondag 29 september open. Vorig jaar was het buitenbad al enkele weken langer open en dat was een succes. De enthousiaste reacties en hoge bezoekersaantallen laten zien dat er behoefte is aan een langer buitenbadseizoen. Ook omdat het in september gemiddeld steeds warmer en droger is.

Vanaf 2030 kun je het hele jaar terecht in het Flevoparkbad want het is de bedoeling dat er dan overdekte zwembaden worden geopend. Er komt een nieuw binnenbad met een multifunctioneel zwembad van 25 bij 21 meter en een doelgroepenbad van 20 bij 10 meter. Het doelgroepenbad is geschikt voor zwemles, voor zwemmen voor ouderen en voor mensen met een beperking.

Het nieuwe gebouw komt aan de entreezijde, op de plaats van de bestaande bebouwing en verharding. Daarmee blijft het groen behouden. Ook de buitenbaden worden vernieuwd en verduurzaamd. De verwarming van het bad is dan minder afhankelijk door gebruik van zonne-energie.

De ligweiden krijgen straks extra faciliteiten voor jongeren. Voor de peuters komen nieuwe speeltoestellen en het peuterbad komt op een veilige en goed zichtbare plek.