Home Groen Bewoners kozen voor locaties waar Oostelijk Havengebied groener wordt

Bewoners kozen voor locaties waar Oostelijk Havengebied groener wordt

0
Azartplein kan best wat groener.

Voor de zomer hebben bewoners van het Oostelijk Havengebied gestemd om te bepalen welke locaties groener worden. In totaal hebben 1.096 bewoners en ondernemers hun stem uitgebracht, en de resultaten zijn nu bekend. Resultaat, de komende drie jaar worden vijf locaties groener.

Het Oostelijk Havengebied is blauw, en dat betekent dat er veel water in dit deel van Oost is. Ook mooi, maar op het land in dat water kan het best wat groener. Om dat te realiseren is er in totaal 310.000 euro voor uitgetrokken.

De bewoners vinden met 809 stemmen dat het Azartplein groener mag. Daar is 100.000 euro voor uitgetrokken. Voor de C. van Eesterenlaan is 60.000 euro beschikbaar. 672 stemmen gingen naar het verder vergroenen van deze lange laan. Het Baron Tindalplein leverde 606 stemmen op en daar is een prijskaartje van 50.000 euro aan gehangen. Voor het vergroenen van het Levantplein is 80.000 euro nodig. Het werd ondersteund door 594 stemmen. Naar het toch al wat groene Rietlandpark gingen 546 stemmen en daarvoor is 20.000 euro uitgetrokken.

De eerste werkzaamheden starten al dit najaar. De uitvoering is afhankelijk van het plantseizoen en andere omstandigheden kunnen de planning beïnvloeden. Een vergelijkbaar stemproces voor het groener maken van buurten is er dit jaar voor IJburg en Oud-Oost. Daarna volgen ook Watergraafsmeer en de Indische Buurt.