Home Overzicht 30 kilometer-wegen: Belijning weg of een nieuwe bijzondere middenstrook

30 kilometer-wegen: Belijning weg of een nieuwe bijzondere middenstrook

0

De belijning van een aantal wegen, die van 50 naar 30 kilometer per uur zijn gegaan, verdwijnt. De bestaande witte midden- en kantbelijning wordt met zwarte verf overgeschilderd. Op een aantal andere wegen komt een middenstrook met een nieuw 30 kilometer per uur-patroon. Dat alles om automobilisten zicht aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur te laten houden.

In de Valkenburgerstraat, op de Nobelweg en Kruislaan komt een bijzondere middenstrook waardoor de rijbaan smaller lijkt. De gemeente verwacht dat het verkeer op deze wegen, waar je niet sneller dan 30 kilometer per uur mag rijden, zich aan de maximumsnelheid houdt. De middenstrook krijgt een nieuw patroon: geen lijnen, maar witte vlakken die het getal 30 vormen. Het getal in het patroon is alleen vanaf de rijweg leesbaar.

Op veel wegen die van 50 naar 30 kilometer per uur zijn gegaan, verdwijnen de middenlijn en de kantlijnen. Deze witte lijnen worden met zwarte verf overgeschilderd. Op een aantal 30 kilometerwegen komt een overrijdbare middenstrook waardoor de rijbaan smaller lijkt. Ook hierdoor gaat volgens de gemeente het verkeer langzamer rijden.