Home Oud Oost Het Dapperhuis heropent haar deuren

Het Dapperhuis heropent haar deuren

0

Na een grondige verbouwing is buurtkamer Het Dapperhuis weer open. Vanaf eind juli konden buurtbewoners alweer terecht op de bekende locatie aan de Eerste Van Swindenstraat. Op dinsdag 24 september opende stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer het buurthuis officieel.

‘Het Dapperhuis was al voor de verbouwing een plek waar iedereen uit de buurt terechtkon voor creatieve activiteiten, taalles of een kop koffie en een gesprek’, legt de stadsdeelvoorzitter uit. ‘Met deze broodnodige verbouwing kan het Dapperhuis nog meer bieden aan de buurtbewoners.’ Zij bedankte Ymere voor het beschikbaar stellen van deze plek en Dynamo voor het dagelijks beheer van het pand. ‘Een speciale dank gaat uit naar de gebruikers van het eerste uur: Stichting Prachtvrouw, Native Oost, Roads en Team Ed die een belangrijke rol hebben gespeeld om deze plek en de buurt sterker te maken.’

Nieuwe faciliteiten na de verbouwing
Dankzij de recente verbouwing beschikt het Dapperhuis nu over nog betere faciliteiten, waaronder een prachtige nieuwe keuken. Dit biedt nog meer ruimte voor buurtinitiatieven en activiteiten die bijdragen aan de verbinding en ontwikkeling van de Dapperbuurt. De heropening van het Dapperhuis past in de bredere ambitie om de Dapperbuurt te verbeteren. Het vernieuwde Dapperhuis draagt bij aan het versterken van de buurt als ontmoetingsplek waar iedereen welkom is.

Een plek voor iedereen
In samenwerking met buurtbewoners en lokale organisaties is er de afgelopen jaar een afwisselend programma opgezet, waarbij bijna alle activiteiten gratis toegankelijk zijn. Denk aan tekenlessen, yoga, fotografie, huiswerkbegeleiding, en beweeg- en wandelactiviteiten. Daarnaast kunnen bewoners trainingen volgen over een gezonde levensstijl, financiële vaardigheden, taallessen en digitale vaardigheden. Ook is er twee keer per week een gezellige koffie-inloop. Voor jongeren zijn er speciale inloopavonden, waaronder een avond voorafgaand aan het zaalvoetbal in de Wethouder Verheijhal.

Check dynamo-amsterdam.nl