Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Architectuur als culturele waarde. Gesprek in Pakhuis de Zwijger

woensdag 9 oktober om 19:30

Architectuur is onbetwistbaar nuttig. Zij moet zo goed mogelijk beantwoorden aan functionele eisen, van gebruik tot duurzaamheid. Daarnaast vormt architectuur de achtergrond van het leven als culturele drager.

Waken over de architectonische kwaliteit van onze gebouwde omgeving staat daarmee gelijk aan zorgdragen voor de samenleving. Toch wordt in Nederland de culturele waarde van architectuur nog te weinig onderkend, mede doordat het architectuurbeleid de afgelopen decennia steeds verder is afgebrokkeld.

Tijdens deze avond brengt de redactie de derde printeditie van de Architect tot leven. We gaan in gesprek met architecten die hebben gewerkt aan ontwerpen waarbij de culturele waarde hoog in het vaandel stond, Arjan den Boer licht toe waarom juist de culturele waarde ervoor zorgt dat gebouwen de tand des tijds doorstaan en Arna Mačkić vertelt dat de keerzijde hiervan is dat architectuur ook altijd onderdeel is van een conflict. Aan het einde van de avond reflecteert Mechthild Stuhlmacher op hoe we de culturele waarde in het huidige architectuurdebat een plek kunnen geven.

Gegevens

Datum:
woensdag 9 oktober
Tijd:
19:30

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.