Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Meevaart

Balistraat 48a 1094 JN

De Meevaart is een huis van de buurt, voor de Indische Buurt en de Dapperbuurt. Het geeft actieve bewoners, sociale en culturele partners uit Oost en wijkondernemers de kans om activiteiten te organiseren voor en met kwetsbare bewoners. Zo delen ze hun eigen kracht en zelfredzaamheid met hen die het het meeste nodig hebben, om zo hun isolement te voorkomen.

Het unieke aan de Meevaart is dat bewoners uit de buurt, in hun rol als gebruiker van het pand, met elkaar de programmering van de verschillende ruimtes verzorgen, en deze ruimtes ook samen beheren. Hiermee verandert de vroegere rol van de buurtbewoner. Ze zijn niet langer een afwachtende of passieve wijkconsument, maar meedromer en -doener, co-creator en mede-uitvoerder.

Deze nieuwe rol biedt heel bijzondere kansen tot zelfontplooiing van de mensen die in de omgeving wonen. Het voedt ook de echte band met de buurt, en het meedenken over en opstarten van nieuwe projecten om er een leukere, fijnere wijk van te maken.

juli 2019

KRIMP Club | Meevaart

zaterdag 6 juli 14:00 - 18:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 2:00pm, repeating until 7 juli 2019

Meevaart, Balistraat 48a 1094 JN + Google Maps

De KRIMP Club bestaat uit kunstenaars uit Oost die graag wat willen doen met, van, voor, door en over de Indische Buurt. Een programma waar iedereen aan mee kan doen, met workshops, performances en voordrachten, jamsessie en een kunst expositie Edson Bruno Filho gaat in de workshop vierpoters maken van gevonden materialen, karton en papier. Met Camille van Neer kan je mee, tekenen door de buurt, hij leert je anders kijken. Irene Janze heeft met buurtbewoners beelden van afval gemaakt.…

Meer weten »

De KRIMP Club | Meevaart

zaterdag 6 juli 14:00 - 18:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 2:00pm, repeating until 7 juli 2019

Meevaart, Balistraat 48a 1094 JN + Google Maps
Gratis

De KRIMP Club bestaat uit kunstenaars uit Oost die graag wat willen doen met, van, voor, door en over de Indische Buurt. Een programma waar iedereen aan mee kan doen, met workshops, performances en voordrachten, jamsessie en een kunst expositie Iedereen kan meedoen aan de workshops. De KRIMP Club is een bijzonder experiment, het vindt voor de eerste keer plaats. Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli van 14 uur tot 18 uur. Edson Bruno Filho gaat in de…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden