Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De kracht van burgers. Gesprek in Pakhuis de Zwijger

donderdag 17 oktober om 20:00

Terug naar de menselijke maat. Burgers écht betrekken bij het maken van wetten of regels. Durven te kijken naar hoe beleid uitpakt in het dagelijks leven.

We hebben gezien wat de gevolgen zijn als dit allemaal niet gebeurt. Het is en blijft nodig, maar hoé pak je dat aan? Hoe zorg je dat mensen zich gesteund voelen om zich uit te spreken? Hoe worden zij goed voorbereid? En wat maakt dat beleidsmakers echt luisteren naar de mensen om wie het gaat en daar vervolgens dan ook iets mee doen? De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is ruim 20 jaar geleden opgericht om burgers in het sociaal domein een stem te geven. Inmiddels is er een groot netwerk van burgers ontstaan. Zij voeden de LCR met hun kennis. In dit programma – op Wereldarmoededag – bieden we deelnemers een kijkje in de keuken hoe initiatieven echt het verschil kunnen maken, wat mensen zelf kunnen doen en hoe.

Gegevens

Datum:
donderdag 17 oktober
Tijd:
20:00

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.