Vandaag start de Kinderboekenweek. Het zal weer druk worden bij de boekhandels in Oost. Om een boek uit te kiezen, maar ook voor het Kinderboekenweekgeschenk dat dit jaar is geschreven door Pieter Koolwijk en Linde Faas illustreerde het. Bij de boekhandels weten ze veel over kinderboeken en ze hebben hebben ook leuke activiteiten.

Schatpakkers is de titel van het kinderboekenweekgeschenk. Je krijgt dit boek cadeau bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. Noëlle Smit heeft dit jaar het prentenboek De vierling op de vensterkbank voor de Kinderboekenweek geïllustreerd. Dat is te koop voor € 7,99.

De boeken van de Kinderboekenweek

Bij Linnaeus Boekhandel hebben ze tijdens de Kinderboekenweek allemaal mooie kinderboeken klaarstaan. Klaartje en Lisa adviseren veel scholen met hun Kinderboekenweekacties en aanbod. Zo proberen zij bij te dragen aan het leesplezier van zoveel mogelijk Amsterdamse kinderen en geven natuurlijk ook advies in de winkel. Op woensdag 2 oktober wordt er ook voorgelezen in de winkel aan de Middenweg. Ook bij de Java Bookshop hebben ze veel kinderboeken klaarstaan. Lisa en collega’s bij Java Bookshop staan klaar om je te verwelkomen.

Boekhandel van Pampus heeft tijdens de Kinderboekenweek de steun-de-schoolbieb-actie. Ouders kunnen van 1 tot en met 13 oktober de bonnetjes van boeken gekocht in de winkel aan de Van Eesterenlaan, bij de school inleveren. De school verzamelt ze en levert die bonnen bij Boekhandel van Pampus in. 20 Procent van het totaalbedrag van die bonnen krijgt de school in de vorm van een tegoedbon. Die kan naar eigen inzicht van de school worden besteed. Zo steunt je de schoolbibliotheek en de lokale boekhandel.

Zondagmiddag 6 oktober om 16.00 uur verzorgt schrijfster én buurtbewoonster Jowi Schmitz bij Van Pampus een workshop Zelf verhalen schrijven. Kinderen mogen gratis meedoen, ouders betalen € 2,50. Het duurt ongeveer een uur. Er is een drankje en een koekje. Je kunt je aanmelden via [email protected]

Last but not least staat de boekhandel in het Winkelcentrum aan de IJburglaan in het teken van de Kinderboekenweek. IJburg Boeken heeft veel kinderboeken klaarstaan.