De Oba aan het Javaplein verandert op zondag 20 oktober in een bruisende plek vol muziek en creativiteit tijdens De Jazzfestafette. Dit familie-evenement biedt een interactieve middag vol muzikale ontdekkingen, verhalen en workshops.

Kinderen kunnen zich laten meevoeren door het betoverende verhaal van Bennie de Baksteen, voorgelezen door schrijver Harm Rieske, terwijl bassist River Adomeit de vertelling muzikaal ondersteunt. Het verhaal, dat gaat over grote dromen en het aanpassen van verwachtingen, spreekt tot de verbeelding van zowel jong als oud.

Daarnaast kunnen jonge bezoekers hun creativiteit de vrije loop laten in de workshops van het SoundLAB van het Muziekgebouw. Soundlab leert je de magie van geluid en muziek, met slakommen en synthesizers als verrassende instrumenten.

Het slagwerktrio Twitching Eye Trio draagt op een bijzondere manier bij aan het programma. Met verschillende percussie-instrumenten worden de kinderen uitgenodigd om ritme en klank te ontdekken. Deze interactieve ervaring laat de kinderen op een speelse manier kennismaken met muziek.

De afsluiting van de Jazzfestafette wordt verzorgd door de energieke brassband Mungo Bungo. Met hun vrolijke en meeslepende muziek, geïnspireerd door invloeden uit Zuidelijk Afrika en de Balkan, weten ze iedereen in beweging te krijgen en wordt de middag op feestelijke wijze afgerond.

De middag in de Oba op het Javaplein start om 15.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Het belooft een onvergetelijke middag te worden voor kinderen en hun families die van muziek, verhalen en creativiteit houden.

Hier vind je de Kaartverkoop