Gelukkig heb je bij het boulderen geen klimtouw nodig, want de knoop is officieel doorgehakt: vanaf zaterdag 19 oktober is de nieuwe USC Boulder Gym open voor gebruik. Na een grote make-over van de oude gymzaal biedt de boulder gym een hoop extra ruimte om te boulderen bij USC.

Boulderen is nog niet zo bekend, maar het is wel een van de snelst groeiende sporten van Nederland. Je klimt korte routes –  boulders – op wanden van 4,5 meter hoog. Je klimt zonder touw, boven dikke matten, waardoor je veilig kunt boulderen. Je kunt het in je eentje doen of met een groepje: wie kan bij welke boulder de top bereiken, oftewel de boulder ’toppen’? Je kunt elkaar tips geven en om de beurt bewegingen uitproberen.

Universum, het sportcentrum voor studenten op het Science Park, opent vanaf zaterdag 19 oktober een nieuwe boulder gym. Er is er veel boulderoppervlak bijgekomen, vol kleurrijke klimgrepen en nieuwe routes tot 4,5 meter hoog. De boulder gym is een aanvulling op de boulderwand op de vierde verdieping van USC Universum, waar er 85 m2 aan klimoppervlak is.

Met de nieuwe boulder gym speelt USC in op de enorme populariteit van de sport, ook onder studenten. Bovendien krijgt USC hiermee de enige grote boulder gym in Oost. Boulderen is bij USC zowel te beoefenen met een apart abonnement, als in combinatie met andere sporten in het USC-passe-partout.

Naast studenten en medewerkers van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam zijn ook buurtbewoners welkom om aan de nieuwe muur te hangen. Met een proefabonnement van € 15,00 probeer je eerst drie keer uit om te kijken of USC iets voor je is!