In de Watergraafsmeer achter de Ringdijk staat op het nieuwe Alan Tutingplein een onlangs opgeleverd gebouw met twintig sociale huurwoningen. Er zijn studio’s voor jongeren en driekamerwoningen voor kleine gezinnen, waaronder statushouders. Het is een prachtige plek om te wonen en je kinderen op te laten groeien, in deze autoluwe buurt met veel groen.

Het pleintje de naam Alan Turingplein kreeg, een vernoeming naar wiskundige Alan Turing. Tegelijkertijd besloot de gemeente een pad tussen de Ringdijk en het plein te vernoemen naar Lise Meitner (Lise Meitnerpad), bekend vanwege kernsplitsing. Meerdere straten in de buurt waren al vernoemd naar wetenschappers.

De woningen zijn gebouwd op een braakliggend stukje terrein dat nu is ingericht als stadspleintje. Het terrein kwam vrij nadat een mytylschool, die er sinds 1953 gevestigd was, verdween. In 1984 kwam er de Van Koetsveldschool. Deze vertrok en de basisschool St.-Lidwinaschool trok erin. In 2016 verhuisde die school naar een nieuw schoolgebouw aan de Simon Stevinstraat, waarop de gebouwen amper 30 jaar oud aan de Ringdijk tegen de vlakte gingen.