Home Dwars nieuws Tussen beeld en beweging

Tussen beeld en beweging

0

Kunst wordt nogal eens gezien als een bouwwerk met vele afzonderlijke kamers. Tijdens de Landelijke Atelierdagen op 9 en 10 november doorbreken twee kunstenaars uit Oost die indeling. Kunstenaar Rick Pauw en danseres Irina Hüfner presenteren hun gezamenlijke werk Tussen Beeld en Beweging in de Muiderkerk.

Anneke Hesp | Foto Rick Paauw

Rick Paauw en Irina Hüfner hebben onderzoek gedaan naar beweging en vorm. Samen hebben zij naar deze expositie toegewerkt. Zij zoeken naar nieuwe inzichten en de verbindende factor van hun disciplines. In hun werksessies speelden beide kunstenaars met het idee van transformatie, met het doel deze tot een nieuw poëtisch geheel te vormen. Hüfner danst in het kader van deze expositie een dans van eigen choreografie. De bewegingen die zij maakt heeft Paauw verwerkt in zijn tekeningen en schilderijen.

Nieuwe eenheid
Danseres Irina Hüfner stelt zich kwetsbaar op, opent zich om empathisch te luisteren in een zoektocht naar haar natuurlijke oorspronkelijke kracht. Geïnspireerd door haar reizen speelt zij met diverse vormen, volumes en krachtgebruik in haar lichaam. Haar uitdrukking wordt gekenmerkt door sensualiteit, dynamiek, kracht en verstilling.

Kunstenaar Rick Paauw toont beelden waarin verschillende dansbewegingen een nieuwe eenheid vormen. In de abstracte schilderijen lijken één of meerdere lichamen zich midden in een transformatie te bevinden. Zijn werk, waarin kleuren en vormen een belangrijke rol spelen, geeft de kijker een sterk gevoel van beweging.

Dans van Irina Hüfner op 9 november om 19.30 uur in de Muiderkerk aan de Linnaeusstraat. Toegang gratis.

U bent ook van harte uitgenodigd in de ateliers aan de Oetewalerstraat achter het Manor Hotel op zaterdag 9 november van 12.00 tot 19.00 en op zondag 10 november van 12.00 tot 19.00.
Beeldend kunstenaar Rick Paauw, Oetewalerstraat 67
Tekenaar Frank Jan van de Laan, Oetewalerstraat 63 a
Kunstschilder Chantall Veerman, Oetewalerstraat 63
Keramist Wouter Dam, Oetewalerstraat 69
Experimenteel platform Bradwolff Galerie, Oetewalerstraat 73