Home Dwars nieuws Adoptiehonden in Watergraafsmeer

Adoptiehonden in Watergraafsmeer

0

Stichting Kivotos op Lesbos stelt Griekse adoptiehonden ter adoptie in Nederland. Maria Kolthof vangt de honden op in haar woning in de Watergraafsmeer. Op dit moment slapen ze met zijn vijven op de bank.

Esther van der Zee | Maria Kolthof

‘Het is echt een hondenhotel bij mij thuis’, aldus Maria. Ze heeft al tweehonderd honden opgevangen en herplaatst de afgelopen vijftien jaar.

Jarenlange ervaring
Een hond is een verbond en niet iedereen komt door Maria haar screening: ‘Mensen moeten beseffen dat ze er de komende vijftien jaar aan vast zitten en dat een hond tijd, geld en inzet kost. Ook is het beter als mensen wat vaker thuis kunnen zijn voor hun hond.’ De hondjes worden niet zomaar weggegeven, want Maria gaat af op haar intuïtie en jarenlange ervaring. Als het niet goed voelt dan gaat het niet door!

Maria voedt de Griekse honden op door met ze te gaan wandelen aan de lijn en ze te laten wennen aan het leven in Nederland. Ze onderneemt dingen met de honden waardoor ze minder angstig worden. Zo heeft ze nu reutje Jazzy in huis: ‘Zijn verhaal is schrijnend, maar hij blijft liefde voor mensen voelen. Hij is namelijk expres aangereden en heeft hierdoor een scheve kaak. Het is en blijft een familiehond en wil graag deel uitmaken van zijn eigen gezin.’

Ongecompliceerd
De situatie in Griekenland is sterk verbeterd de laatste jaren, toch is er nog nood. Het probleem is dat Griekse hondeneigenaren hun honden niet laten steriliseren en ze los laten lopen. Daar komen weer puppies van en zo blijft het probleem van zwerfhonden in stand.

Tevens benadrukt Maria dat ze geen concurrentie is voor de Nederlandse asiels. In Nederland zijn immers geen zwerfhonden en de asiels zitten volgens haar absoluut niet vol. Wie een ongecompliceerd hondje wil adopteren, zonder gedragsproblemen, geen rashond en niet te duur moet bij Maria wezen.

Je kunt Maria Kolthof vinden op Facebook en ook zet ze wel eens honden op www.verhuisdieren.nl