Home Exposities in Oost Borneo Architectuur Centrum | te zien tot 1 september

Borneo Architectuur Centrum | te zien tot 1 september

3

Tentoonstelling “Over drijven in Mokum”, hoe wordt er in Amsterdam op en bij het water gewoond, wat is er allemaal mogelijk en wat komt daar bij kijken?

Expositie
Over drijven in Mokum
Te zien tot 1 september

Amsterdam heeft van oorsprong een sterke relatie met het water, de groei en bloei van de stad is te danken aan de haven en de internationale handel die daarmee tot stand kwam. Tegenwoordig is Amsterdam als havenstad geen grote speler meer in de wereld, het water is nog steeds alom aanwezig, met de rivieren het IJ, de Amstel, de grachtengordel en andere grachten die de stad rijk is.

In deze tentoonstelling brengen we in kaart hoe er in Amsterdam op en bij het water wordt gewoond. Het begon met schippers die om pragmatische en financiële redenen op hun schip gingen wonen. Later werd ook voor vele anderen wonen op het water aantrekkelijker, zeker nu de grachten steeds schoner zijn geworden.

In de tentoonstelling zie je vele verschillende manieren van wonen op en bij het water, van ark tot ‘schark’ tot woonschip. En laten we zien wat daar allemaal bij komt kijken. Welke techniek komt erbij kijken? Met welke regels heb je te maken? En welke kansen zijn er voor duurzaamheid? Naast losse schepen worden er in Amsterdam ook hele nieuwe wijken voor woonboten en waterwoningen ontwikkeld.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.


Borneo Architectuur Centrum →
R.J.H. Fortuynplein 4

Het Borneo Architectuur Centrum is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Dit doen we door het maken van tentoonstellingen, organiseren van lezingen, archikidz, films, rondleidingen en buurtborrels.

Geopend elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur op afspraak.


 

Vorig artikelVoedseluitgifte in Oost is noodzaak
Volgend artikelColumn Carolien de Heer | Iedere jongvolwassene verdient een Milton of Angelique

3 REACTIES