Home Exposities in Oost Borneo Architectuur Centrum | Amsterdam Verbouwd Verbeeld

Borneo Architectuur Centrum | Amsterdam Verbouwd Verbeeld

3

In 2014 kwam het boek ‘Amsterdam Verbouwd Verbeeld’ uit met een geïllustreerd overzicht van het werk van Sigrid van Essel in de periode 1999 – 2014. In 2024 verschijnt het boek in herdruk. De boekpresentatie is aanleiding voor de tentoonstelling bij Borneo Architectuur Centrum.

Expositie
Amsterdam Verbouwd VerbeeldTe zien van 1 juni tot en me 27 juli

Op de tentoonstelling komen werken te hangen die niet in het boek staan. We tonen een selectie uit schilderijen en tekeningen die Sigrid van Essel de laatste tien jaar gemaakt heeft over de IJ-oever. Een aandachtspunt is de hoogbouw op het Overhoeks, waar de nieuwe gebouwen de eens zo opvallende verschijning van het Eye filmmuseum bijna lijken te verdringen. Verder zien we een aanzicht van de Levantkade vanaf het terrein waar nu de Steltloper staat en een uitzicht vanaf de 18ste verdieping van ‘de Watertoren’ aan de van Eesterenlaan richting Oostelijk Havengebied.

Uiteraard is het boek Amsterdam Verbouwd Verbeeld tweede druk te koop.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.


Borneo Architectuur Centrum →
R.J.H. Fortuynplein 4

Het Borneo Architectuur Centrum is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Dit doen we door het maken van tentoonstellingen, organiseren van lezingen, archikidz, films, rondleidingen en buurtborrels.

Geopend elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur op afspraak.


 

3 REACTIES