Home Exposities Borneo Architectuur Centrum

Borneo Architectuur Centrum

0

Aan de hand van zes woningprojecten geeft Mirck Architecture op de tentoonstelling Daylighthouse een reflectie van 16 jaar onderzoeken, ontwerpen en bouwen met daglicht.

Expositie
Daylighthouse

Te zien van 10 mei tot 1 oktober

De tentoonstelling presenteert daglicht in woningen. ‘Daylighthouse’ is een waargebeurd verhaal over drie huizen, met daglicht in de hoofdrol. Momenteel groeit de aandacht voor gezond leven; daglicht kan daar een grote bijdrage aan leveren. De drie daglichthuizen worden vergeleken met elkaar en met drie relevante woongebouwen: een grachtenpand van het verleden, Borneo-patiowoningen als het heden, en ‘daylighthousing’ in de toekomst.

Steeds meer ontstaan mogelijkheden om de kwaliteiten van daglicht te ontdekken en te ontginnen. De complexiteit van licht vraagt om geduld, rekenkracht en creativiteit. Rond 1650 pleitten de Verlichters voor meer denkvermogen, wetenschap en uitwisseling. Dit inzicht heeft veel innovatie gebracht, maar staat regelmatig onder druk. ‘Daylighthouse’ zoekt Verlichting in uitwisseling tussen wetenschap en kunst, tussen natuurkunde en architectuur. Zowel bouwfysische visualisaties als foto’s en films brengen het daglicht van de woningen in beeld. De tentoonstelling geeft een verrassend inzicht en nodigt uit om over daglicht in woningen na te denken.

Tot slot volgen de bevindingen van Mirck Architecture, na 16 jaar onderzoeken, ontwerpen en bouwen van daglicht in woningen. Iedere bevinding – van nuance tot eye-opener – is gekoppeld aan een concreet voorbeeld uit één van de woningen van de tentoonstelling.


Borneo Architectuur Centrum
R.J.H. Fortuynplein 4

Het Borneo Architectuur Centrum is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Dit doen we door het maken van tentoonstellingen, organiseren van lezingen, archikidz, films, rondleidingen en buurtborrels.

Geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondagen van 14.00 tot 16.00 uur


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here