Home Exposities in Oost Borneo Architectuur Centrum | straks te zien

Borneo Architectuur Centrum | straks te zien

2
2001 De brug over het Spoorwegbassin van landschapsarchitect Adriaan Geuze.

Het BAC toont in estafette-vorm het werk van vier fotografen, zowel werk gemaakt in het Oostelijk Havengebied, als nieuw werk. De rode draad van de estafette is de betekenis van het OHG in het werk van de fotografen.

Expositie
#2 Han Singels
Foto-estafette Oostelijk Havengebied

Straks te zien

Han Singels exposeert in het BAC het resultaat van een fotografisch verslag dat in 1974 begon. Het Oostelijk Havengebied was grotendeels nog in gebruik, maar de tekenen van de komende verplaatsing van de haven waren al zichtbaar; duidelijk was dat hier grote veranderingen zouden plaatsvinden. Han begon te fotograferen zonder een specifiek plan, de samenwerking met RIGO Research en Advies bv leidde uiteindelijk tot het boek: ‘De Eilanden, het Amsterdams Oostelijk Havengebied in stadsgezichten 1974-2002’. Hiermee heeft hij een bijzonder beeldverslag gemaakt van de wijk in transitie.

Het Oostelijk Havengebied kent een roerige geschiedenis, nadat de havenactiviteiten in 1980 zijn beëindigd zijn de eilanden jarenlang door krakers en stadsnomaden bewoond geweest totdat het gebied vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw in stappen is ontwikkeld tot de bijzondere woonwijk die het nu is. Door de jaren heen zijn fotografen gegrepen door de sfeer op de eilanden en hebben deze op hun eigen manier weergegeven en als inspiratie meegenomen in hun verdere werk.


Borneo Architectuur Centrum →
R.J.H. Fortuynplein 4

Het Borneo Architectuur Centrum is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Dit doen we door het maken van tentoonstellingen, organiseren van lezingen, archikidz, films, rondleidingen en buurtborrels.

Geopend elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur op afspraak.


 

2 REACTIES