Home Exposities in Oost Borneo Architectuur Centrum | nu te zien

Borneo Architectuur Centrum | nu te zien

2

Tot 10 december | Het BAC toont in estafette-vorm het werk van vier fotografen, zowel werk gemaakt in het Oostelijk Havengebied, als nieuw werk. De rode draad van de estafette is de betekenis van het OHG in het werk van de fotografen.

Expositie
#4 Jeroen Musch
Foto-estafette Oostelijk Havengebied

Te zien tot 10 december

Met de tentoonstelling van het werk van Jeroen Musch sluit het BAC de foto-estafette af: een reeks van vier fotografen die hebben gewerkt in het Oostelijk Havengebied. In 2020 startten we met werk van Marcel van der Burg, Han Singels en Thijs Wolzak. Nu is het de beurt aan Jeroen Musch.

Jeroen Musch heeft in het begin van zijn carrière als architectuurfotograaf langdurig gewerkt met Adriaan Geuze, de bedenker van het stedenbouwkundig plan voor Borneo-Sporenburg. In de tentoonstelling onderzoekt Jeroen de relatie tussen zijn vroege werk in het Oostelijk Havengebied en zijn laatste werk. De tentoongestelde foto’s tonen panorama’s van het Oostelijk Havengebied (2003) tot en met de laatste projecten met Arons en Gelauff architecten en Studio Prototype.

De tentoonstelling in het Borneo Architectuur Centrum toont steeds vijf grote beelden in lichtkasten van de fotograaf die op dat moment het stokje van de estafette vasthoudt. Tegelijkertijd wordt op vijf kleine en twee grote beeldschermen het werk van alle deelnemende fotografen met elkaar in verband gebracht.

Foto-estafette Oostelijk Havengebied
Het Oostelijk Havengebied kent een roerige geschiedenis, nadat de havenactiviteiten in 1980 zijn beëindigd zijn de eilanden jarenlang door krakers en stadsnomaden bewoond geweest totdat het gebied vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw in stappen is ontwikkeld tot de bijzondere woonwijk die het nu is. Door de jaren heen zijn fotografen gegrepen door de sfeer op de eilanden en hebben deze op hun eigen manier weergegeven en als inspiratie meegenomen in hun verdere werk. De tentoonstelling toont achtereenvolgens het werk van vier fotografen, zowel werk gemaakt in het Oostelijk Havengebied, als nieuw werk. De rode draad van de estafette is de betekenis van het OHG in het werk van de fotografen.


Borneo Architectuur Centrum →
R.J.H. Fortuynplein 4

Het Borneo Architectuur Centrum is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Dit doen we door het maken van tentoonstellingen, organiseren van lezingen, archikidz, films, rondleidingen en buurtborrels.

Geopend elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur op afspraak.


 

2 REACTIES