Home Exposities in Oost Nemo | De Studio | Living looonger | nu te zien

Nemo | De Studio | Living looonger | nu te zien

0

De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld. In 1850 was de gemiddelde levensverwachting 40 jaar, ondertussen is die 80 jaar.

Expositie
Living Looonger

Te zien

Living Looonger zoomt in op vragen rond ouder worden, jong blijven en sterfelijkheid. Kunnen we door (toekomstige) ontwikkelingen in de wetenschap veroudering en misschien zelfs de dood een halt toeroepen? Wat kunnen we zelf doen om zo vitaal mogelijk en levenslustig oud te worden? Of moeten we juist onze sterfelijkheid omarmen door betekenis te geven aan ons leven in plaats van de dood alsmaar voor ons uit te schuiven?

In Living Looonger kunnen bezoekers hun biologische leeftijd onderzoeken, hands-on ervaren welke lichaamsdelen (op termijn) vervangen kunnen worden, zich verdiepen in de gevolgen voor onze maatschappij en stilstaan bij onze sterfelijkheid. In de tentoonstelling is ook werk te zien van onder meer Nina Farkache (Come a little bit closer), Alexia Audrain (The Hugging Chair), Kuang-Yi Ku (Tiger Penis Project) en de korte film Institute of Isolation van Lucy McRae.

 

Openingstijden woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.30 uur. Maandag en dinsdag gesloten.


NEMO De Studio→
Kattenburgerstraat 5, gebouw O27A

De extra locatie van Science Museum Nemo is een laboratorium om samen met inhoudelijke partners en met het publiek, laagdrempelige en interactieve tentoonstellingen en programma’s te bedenken, testen en toepassen. De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.