Home Nu in... Exposities Nu in Nemo | De Studio

Nu in Nemo | De Studio

0

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken hoe we in de toekomst ons voedsel verbouwen. In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt Nemo Science Museum je, in samenwerking met Next Nature Network, mee op voedselreis.

Expositie
Voedsel van morgen

Te zien tot en met 6 oktober

A

Aan de hand van de scenario’s plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel krijg je een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Naast een bezoek aan de tentoonstelling kun je meedoen verschillende workshops zoals De insecten smaaktest, Test je neus en Maak je recept van de toekomst.

Op woensdagavond is de tentoonstelling open tot 22.00 uur en kun je aanschuiven bij lezingen, documentaires en andere events in samenwerking met onder andere Chloé Rutzerveld (Next Nature Network), Ira van Eelen (Kind.Earth.Tech) en Matthijs Diederiks (12 Liquid Months). Het programma vind je hier.

Een ticket voor Nemo is inclusief een bezoek aan De Studio. Wil je alleen Voedsel van morgen bezoeken? Koop dan hier je ticket.  De tentoonstelling is primair voor volwassenen.


De Studio→
Kattenburgerstraat 5, gebouw O27A

De extra locatie van Science Museum Nemo is een laboratorium om samen met inhoudelijke partners en met het publiek, laagdrempelige en interactieve tentoonstellingen en programma’s te bedenken, testen en toepassen. De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here