Home Exposities in Oost Nemo | De Studio | nu te zien

Nemo | De Studio | nu te zien

0

Tot 9 januari | In deze nieuwe tentoonstelling voor volwassenen ervaar je hoe datasporen die we dagelijks achterlaten onze levens beïnvloeden. En dat dat niet voor iedereen hetzelfde is.

Expositie
Bits of you

Te zien tot 9 januari 2022

In zes paviljoens ervaar je stap voor stap hoe onze data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over onze identiteit en gedrag. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: lijk ik wel op mijn digitale profiel?

Openingstijden woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.30 uur. Maandag en dinsdag gesloten.


De Studio→
Kattenburgerstraat 5, gebouw O27A

De extra locatie van Science Museum Nemo is een laboratorium om samen met inhoudelijke partners en met het publiek, laagdrempelige en interactieve tentoonstellingen en programma’s te bedenken, testen en toepassen. De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.