Home Exposities Galerie Franzis Engels

Galerie Franzis Engels

0

In de tentoonstelling ‘Compositie zonder titel’, een presentatie van zes kunstenaars die werken in een sobere en abstracte beeldtaal.

Expositie
Compositie zonder titel

Tot en met 16 juni

René van den Bos speelt in zijn schilderijen met de grondprincipes van de schilderkunst. De ritmisch met elkaar communicerende horizontale en verticale lijnen creëren subtiele schakeringen en een ruimtelijke werking binnen het platte vlak van het schilderij.

De schilderijen van René Eicke laten zowel een impressie van harmonieuze regelmaat zien als van een verstoorde ordening.

De papieren reliëfs van Els Moes zijn samengesteld uit rafelige stroken papier en gevormd tot een vlak van subtiele lijnen en schaduw.

Anne Rose Regenboog zoekt de kracht in de beperking. Haar stalen kubusobjecten bestaan uit ijle ribben waarvan enkele zijn verbreed. Soms doorkruist ze de binnenruimte met extra rechte lijnen, of een ronding. De geometrische vormen bespelen elkaar, want lucht, licht en schaduw spelen mee.

In het werk van Ingrid Roos spelen begrippen als volume en leegte, licht en schaduw, een grote rol. Door natuurlijk licht als beeldend middel in te zetten, gaan de vormen nieuwe relaties aan met de omringende omgeving.

De architectonische omgeving speelt eveneens een belangrijke rol bij de muursculpturen van Tonneke Sengers. Met minimale middelen, waaronder lijnen en rasters, verwijzen haar werken naar de architectonische ruimte waarin ze zich bevinden.


Galerie Franzis Engels
Nieuwevaart 200

Galerie Franzis Engels presenteert vier etages hedendaagse kunst met een beeldentuin op een inspirerende plek in Centrum Oost.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here