Tot 21 januari | Solo-expositie van de Amerikaans-Koreaanse beeldend kunstenaar Koh Sang Woo. Met de expositie ‘Wild in Blue’ toont de galerie een selectie kleurrijke fotografische schilderijen. Voor de levendige portretten van wilde dieren, met menselijke eigenschappen, is prominent gebruikgemaakt van de kleur blauw met een subtiel roze hart.

Expositie
Koh Sang Woo Wild in Blue
Te zien tot 21 januari

Koh Sang Woo geniet internationale bekendheid om zowel zijn blue tone fotografie als de recente ‘Blue Endangered Animals’ serie in zijn karakteristieke stijl. Voor de serie van bedreigde diersoorten, waaronder panda’s, tijgers, beren en olifanten, combineert hij fotografie met digitale schilderkunst. De kunstenaar laat zich onder meer inspireren door het werk van Jackson Pollock, Willem de Kooning en Andy Warhol.

Net als in de traditionele kunst zijn de dieren frontaal geportretteerd; om met hen te kunnen communiceren en autoriteit te verlenen. Daarbij weerspiegelt de zelfverzekerde expressie op krachtige wijze karakter, persoonlijkheid en emoties, net als bij mensen. De portretten kenmerken zich door bilaterale symmetrie en een gevoel van statische stabiliteit en eenheid. Als artistieke boodschap van Koh Sang Woo zijn wilde dieren gelijkwaardig aan mensen en verdienen hierdoor respect; met het verlangen naar een harmonieuze samenleving tussen mens en dier.

Koh Sang Woo (1978) woont en werkt in New York en Seoul. Hij volgde een opleiding fotografie en performance art aan de School of the Art Institute of Chicago (SAIC). De kunstenaar exposeert wereldwijd. Zijn autonome werk is gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als The Armory Show in New York, Art Basel in Hong Kong, Art Miami, KunstRAI in Amsterdam en SCOPE Basel en opgenomen in de collecties van het National Museum of Modern and Contemporary Art en het Savina Museum in Korea. Het omvangrijk en iconisch oeuvre is in 2021 gebundeld in de monografie ‘Koh Sang Woo 20 Years’.Wanrooij Gallery →
KNSM-laan 303

Wanrooij Gallery Amsterdam staat internationaal bekend om haar vernieuwende, uitdagende en inspirerende kunst met karakter. De galerij biedt een prominent podium voor opkomende en veelgeprezen kunstenaars en heeft een belangrijke focus op nieuwe mediakunst.