Home Nu in... Exposities Voorbij in Huize Frankendael

Voorbij in Huize Frankendael

0

Vanaf het moment dat de eerste bewoners Huize Frankendael betrokken, heeft kunst er een belangrijke rol gespeeld. Een van de opvallendste voorbeelden is Jan Gildemeester Jansz. die Huize Frankendael in de achttiende eeuw bewoonde. In de meer recente geschiedenis van het gebouw is deze historische lijn van ‘huis van de verzamelaar’ doorgetrokken en stelden verschillende particulieren er hun collectie al tentoon.

Expositie
The Image of a Private Collection

Te zien van 23 september tot en met 2 december

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal nu een aantal kunstwerken van verschillende verzamelaars bijeen worden gebracht. Wat hen bindt is de Young Collectors Circle waar ze allen lid van zijn. Kunsthistoricus en curator Julia Mullié is gevraagd een tentoonstelling samen te stellen die een doorsnede toont van wat de leden van de Young Collectors Circle tot nu toe hebben verzameld op het gebied van fotografie. De geselecteerde werken gaan een dialoog aan met Huize Frankendael en bieden een unieke kijk op zowel het gebouw als op het fenomeen ‘verzamelen’.

Huize Frankendael en Young Collectors Circle


Huize Frankendael →
Middenweg 72

Huize Frankendael, de laatst overgebleven 18e-eeuwse buitenplaats van Amsterdam, is sinds 2009 een buitenhuis voor actuele kunst. In de verschillende salons en kamers zijn regelmatig vernissages, exposities en voorstellingen te zien.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here