Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Kompaszaal

KNSM-Laan 311 1019 LE

In de Kompaszaal kun je vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

Bij het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) in 1956 wordt besloten tot een nieuwe vertrek- en aankomsthal voor passagiers. Architect Johan van Tienhoven, een ervaren ontwerper van luxueuze scheepsinterieurs, krijgt de opdracht. Tot de uiterst moderne uitrusting van deze Kompaszaal behoorden vloerverwarming en een rubberen vloerbedekking. Kleurige glasvensters en mozaïeken dragen bij aan de sfeer van een lounge aan boord van een oceaanstomer. Een muurschildering van Cuno van den Steene aan de oostzijde van de zaal toont de personificaties van de Atlantische Oceaan en de zes eilanden van Caribisch Nederland. De Kompaszaal, bereikbaar via een monumentaal trappenhuis, is in de jaren tachtig door krakers behoed voor vernieling en wordt tegenwoordig beheerd door Stichting Kunstwerk Loods 6.

Je kunt er vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

juni 2019

Majazztic | Kompaszaal

vrijdag 21 juni 21:30
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE
€5,00

De jazz optredens van Jazz Trio Majazztic worden gekenmerkt door professionaliteit en kwaliteit. De muzikanten hebben allen een opleiding gevolgd aan een conservatorium. Jazz Trio Majazztic speelt mainstream jazz.

Meer weten »

Dansen | Orange moon | Kompaszaal

vrijdag 28 juni 21:30
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE
€5,00

Come and join us for a swingin' night under a Orange Moon!!

Meer weten »

Dansen | GEII | Kompaszaal

zaterdag 29 juni 21:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE

Lieve Rock 'n Rollers, om alvast een beetje in de sfeer te komen van het Lustrumfeest (eind 2019) vieren we zaterdag 29 juni weer een feestje in de Kompaszaal! Nodig je vrienden uit want dit wordt weer een knaller!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden