Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Kompaszaal

KNSM-Laan 311 1019 LE

In de Kompaszaal kun je vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

Bij het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) in 1956 wordt besloten tot een nieuwe vertrek- en aankomsthal voor passagiers. Architect Johan van Tienhoven, een ervaren ontwerper van luxueuze scheepsinterieurs, krijgt de opdracht. Tot de uiterst moderne uitrusting van deze Kompaszaal behoorden vloerverwarming en een rubberen vloerbedekking. Kleurige glasvensters en mozaïeken dragen bij aan de sfeer van een lounge aan boord van een oceaanstomer. Een muurschildering van Cuno van den Steene aan de oostzijde van de zaal toont de personificaties van de Atlantische Oceaan en de zes eilanden van Caribisch Nederland. De Kompaszaal, bereikbaar via een monumentaal trappenhuis, is in de jaren tachtig door krakers behoed voor vernieling en wordt tegenwoordig beheerd door Stichting Kunstwerk Loods 6.

Je kunt er vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

april 2019

Dansen | Tango 11 Salon | Kompaszaal

zondag 21 april 18:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps
€8,00

Speelsheid, muzikaliteit, passie, leiden en volgen, samen dansen, sensualiteit - de Argentijnse tango heeft vele kanten! De tango is een improvisatiedans waarin het contact tussen de partners centraal staat.

Meer weten »

Dansen | SOOP Special | Kompaszaal

vrijdag 26 april 21:30
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps
€5,00

SOOP Special met de Hommage bb... leent zich uitstekend om naar te luisteren, maar natuurlijk ook bij uitstek om te dansen!

Meer weten »

mei 2019

4 mei herdenking KNSM-medewerkers | Kompaszaal

zaterdag 4 mei 14:45
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps

Herdenking oud zeevarenden en medewerkers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt gehouden in de Kompaszaal van Loods6 op het KNSM-eiland.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden