Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Kompaszaal

KNSM-Laan 311 1019 LE

In de Kompaszaal kun je vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

Bij het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) in 1956 wordt besloten tot een nieuwe vertrek- en aankomsthal voor passagiers. Architect Johan van Tienhoven, een ervaren ontwerper van luxueuze scheepsinterieurs, krijgt de opdracht. Tot de uiterst moderne uitrusting van deze Kompaszaal behoorden vloerverwarming en een rubberen vloerbedekking. Kleurige glasvensters en mozaïeken dragen bij aan de sfeer van een lounge aan boord van een oceaanstomer. Een muurschildering van Cuno van den Steene aan de oostzijde van de zaal toont de personificaties van de Atlantische Oceaan en de zes eilanden van Caribisch Nederland. De Kompaszaal, bereikbaar via een monumentaal trappenhuis, is in de jaren tachtig door krakers behoed voor vernieling en wordt tegenwoordig beheerd door Stichting Kunstwerk Loods 6.

Je kunt er vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

december 2019

Bachata Box | Kompaszaal

zaterdag 14 december 21:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps

Bachatabox organiseert maandelijks in de Kompaszaal een zwoele latin avond met bachata music! We zijn gewoon open voor borrel en diner!

Meer weten »

Dansen | Tango 11 Salon | Kompaszaal

zondag 15 december 18:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps
€8,00

Speelsheid, muzikaliteit, passie, leiden en volgen, samen dansen, sensualiteit - de Argentijnse tango heeft vele kanten! De tango is een improvisatiedans waarin het contact tussen de partners centraal staat.

Meer weten »

Dansen | Salsa Dance Night | Kompaszaal

zaterdag 21 december 21:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps
€12,50

Dansfeest met dj's en spetterende live bands waar salsadansers van alle niveaus zich kunnen uitleven.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden