Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Oosterkerk

Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

De Oosterkerk dateert uit 1671. De Oostelijke Eilanden waren toen het bruisende hart van de Amsterdamse scheepsbouw en zeehandel met de werven en pakhuizen van de Verenigde Oostindische Compagnie op Oostenburg en de werf van de Admiraliteit op Kattenburg. De kerk werd gebruikt voor de Hervormde eredienst tot het gebouw in de jaren zestig wegens bouwvalligheid gesloten moest worden. In 1974 kocht de Gemeente Amsterdam het monumentale gebouw voor het symbolische bedrag van één gulden.

Na jarenlange leegstand werd het gebouw, op aandrang van buurtbewoners, voor dreigende sloop behoed en grotendeels in historische staat hersteld.

Sinds 1985 tot en met mei 2012 werd de kerk gebruikt door instellingen op sociaal en maatschappelijk gebied. De kerk wordt beheerd door de Stichting Oosterkerk, die naast de verhuur van kantoorruimte ook culturele activiteiten organiseert waaronder elke derde zondag in de maand een koffieconcert. Door de symmetrische vorm beschikt deze historische kerk over een grote midden- ruimte, die naast concerten ook uitstekend geschikt is voor andere activiteiten zoals exposities, vergaderingen, presentaties of bijeenkomsten. De hoge ramen rondom zorgen voor een verrassende lichtinval. Het interieur is fraai en sober, de hardstenen vloer is in de winter verwarmd.

juli 2019

City of Belfast Youth Orchestra | Oosterkerk

zaterdag 20 juli 15:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Gratis concert door het City of Belfast Youth Orchestra o.l.v. Paul McBride met muziek van onder anderen Johann Strauss, Edward Elgar, Arturo Márquez en Antonin Dvořák. Met medewerking van celliste Ellen Quinn. Gratis toegang, met een vrijwillige collecte na afloo.

Meer weten »

Koffieconcert | Gibraltar | Oosterkerk

zondag 21 juli 12:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Gibraltar speelt liederen en andere muziek uit het Middellandse Zeegebied. Van chansons tot raï, van soefimuziek tot tarantella‟s: ontroerend, aanstekelijk, feest! Gibraltar is de plek waar Europa en Afrika elkaar bijna raken: ontmoeting, verbroedering! Gibraltar bestaat uit vier doorgewinterde professionele musici: Dirkjan de Koning > slagwerk Pieter van Lier > contrabas, basgitaar, ud & zang Rob Stoop > toetsen, accordeon Joris Vermeulen > rieten & zang Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer weten »

Vrijdagmiddagconcert | Pianist Nadav Katan | Oosterkerk

vrijdag 26 juli 08:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Dit vrijdagmiddagconcert door pianist Nadav Katan is een ode aan de arrangeur: de werken op het programma hebben gemeen dat ze niet voor piano werden geschreven, maar gearrangeerd en enigszins opnieuw gecomponeerd voor piano. Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer weten »

augustus 2019

Jong Talent | Emma Roijackers & Aidan Mikdad | Oosterkerk

dinsdag 6 augustus 20:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Op het programma staan twee zeer grote en uitdagende sonates voor viool en piano: Bartók‟s 1e sonate en de beruchte 'Kreutzer' sonate van Beethoven. Rudolphe Kreutzer, aan wie Beethoven deze sonate uiteindelijk opdroeg, weigerde zelfs het stuk ooit te spelen want hij beschouwde het als 'outrageously unintelligible'. Violiste Emma Roijackers & pianist Aidan Mikdad gaan de uitdaging aan en laten horen waarom deze prachtige sonate in deze tijd tot een van de beroemdste sonates uit het repertoire behoort. Gratis toegang,…

Meer weten »

In de Ban van Beethoven | Pianiste Vera Kooper | Oosterkerk

zondag 11 augustus 12:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Volgend jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven op aarde kwam en de wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Om deze bijzondere verjaardag te vieren maakt pianiste Vera Kooper in 2020 een grote tournee langs de Nederlandse theaters met het programma “Het jaar 250 na Beethoven”, waarin ze samen met Floris Kortie (Podium Witteman) laat zien dat het Beethoven-tijdperk eigenlijk nog maar net is begonnen! In de Amsterdamse Oosterkerk geeft Vera vast een voorproefje van dit programma…

Meer weten »

Vrijdagmiddagconcert – Jasper Iturrospe & Stefan Gottfried | Oosterkerk

vrijdag 23 augustus 14:30
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Stefan Gottfried en Jasper Iturrospe combineren met hun nieuwe project jazz saxofoon en klassieke gitaar. Hun programma is een mix van eigen composities, Zuid-Amerikaanse muziek en jazz, met werken van Astor Piazzolla, Ralph Towner, Tom Jobím en meer. Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer weten »

Koffieconcert – Trio Debu | Oosterkerk

zondag 25 augustus 12:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Debussy heeft nooit muziek gecomponeerd voor de gitaar, terwijl hij wel die ambitie koesterde. Hij nodigde op een avond een bekend gitarist uit om de mogelijkheden van de gitaar te verkennen, maar de gitarist kwam nooit opdagen. Ter gelegenheid van het 100ste sterfjaar van Debussy in 2018 heeft Trio Debu zelf een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken. Een frisse vertaling door liefhebbers. Trio Debu is een jong, enthousiast gitaartrio uit Amsterdam bestaande uit Eva Aukes,…

Meer weten »

september 2019

Jong Talent | 3VIOLAS | Oosterkerk

dinsdag 3 september 20:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

3VIOLAS is een groep bestaande uit drie jonge en gedreven altviolisten. De basis van deze samenwerking is gelegd op het Conservatorium van Amsterdam, waar Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller elkaar hebben leren kennen. Sinds de oprichting in 2015 hebben de 3VIOLAS op verschillende locaties en festivals gespeeld, waaronder het Grachtenfestival, Ruigklassiek, de Uitmarkt en Entrée Late Night in het Concertgebouw. Ook hebben ze in samenwerking met Classical Music Rave diverse optredens gegeven. Vanaf mei 2019 is 3VIOLAS Artist…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden